Szárnyak bontogatása – Garancz Géza – eFeN 2013

Mint azt tudjuk, iskolánk telítve van tehetségesebbnél tehetségesebb fiatalokkal. Mindenki tehetséges valamiben. Van, aki Picasso-t meghazudtolva használja a ceruzát vagy az ecsetet. Van, aki Petőfi módjára írja a XXI. századi verseket. Van, aki a sportpályán győzedelmeskedik és van, aki letáncol bárkit. Rengeteg tehetség van, én csak a legáltalánosabbakat soroltam fel, de tudni való, hogy bárkiben ott az a szikra, ami kiemeli Őt, és ami miatt azt lehet mondani: “igen, Ő tehetséges!”

Iskolánk egy volt tanulójával találkoztam az eFeN színpadán, ahol lelkesen énekelte a számunkra már jól ismert dalokat. Ő Garancz Géza, aki bizony a Bikini zenekar előtt léphetett színpadra. Sajnos a korai kezdés miatt a közönség nem taposta egymást, de azért akadtak lelkes “bátorítók”. Gézán látszott az izgalom, tudatosult benne, hogy ez mégis csak egy fellépés. A dalokat már a jó megszokott prózaisággal adta elő. Talán a dalválasztás nem a legjobb döntés volt egy fesztiválra, mert elég melankolikus hangulatot teremtettek, ám Gézának ez a stílusa. Én nem tudnám elképzelni egy zúzós rock számot fújva, de ha lesz olyan, értesítsetek, mert mindenképp elmegyek a koncertre!

Pár szám után elkaptam volt diáktársunkat, és faggattam a jövőbeli terveiről, az éneklésről. No meg arról, milyen is volt Eszterházysnak lenni.

Képforrás: http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=510588955668689&set=a.510586795668905.1073741837.478085725585679&type=3&theater
Géza a színpadon. A korai kezdés sem zavarta. A kép forrás IDE kattintva elérhető.

Kedves Géza! Indultál az eFeN “Hang vagy!” tehetségkutatóján, és íme láthattunk fellépni. Milyen érzés volt?

Nagyon jól éreztem magam! Örülök, hogy sokan eljöttek, persze tudom, hogy legtöbben a Bikini-re jöttek, de azért a végére engem is nagyon megtapsoltak. Volt, aki fütyörészett is. Összességében nagyon jó volt. Ha lehetett volna, még szívesen énekeltem volna.

Tudjuk, hogy te Gyakorlós diák voltál, arra lennék kíváncsi, hogy milyen volt itt tanulni?

Azt hiszem, életem legjobb négy éve volt, az egyszer biztos. Nagyon szívesen jönnék még egyszer, de persze ezt már nem lehet. Kezdem megszokni a főiskolát, most földrajz szakon vagyok, aztán szeptembertől veszem fel minorban az éneket. Vissza szoktam járni magán énekórákra Nagy Erzsébet tanárnőhöz, amikor az időm engedi. Tényleg nagyon jó volt ide járni és a mai napig emlegetjük a volt diáktársaimmal, hogy visszajönnénk ide tanulni, ha lehetne.

Mik a további terveid az énekléssel, milyen álmaid és céljaid vannak ezzel kapcsolatban?

Mint mindenki, aki foglalkozik az énekléssel, szeretnék én is befutott sztár lenni, ami úgy látom, még várat magára. Persze ez nem baj: van még időm. Rendszeresen vannak kisebb fellépéseim, most ez viszonylag nagyobbnak számított, hogy az eFeN színpadán lehettem. Képzem a hangomat, próbálom. Szeptembertől ezt majd intenzívebben fogom csinálni. Azt hiszem, mindenképpen szeretnék az énekléssel foglalkozni a továbbiakban is.

Reméljük Gézának sikerül az általa meghatározott “befutott sztárság” – ami igaz az igaz, ő elkezdte építeni a jövőjét. Próbál eleget tenni vágyakozásainak és próbálja elérni a céljait. Szárnyait bontogatja a tehetsége, még szüksége van tanulásra, de ezt ő is tudja. Hiszen a tehetség önmagában nem elég, kell hozzá a tudás, a megfelelő alázat és az elkötelezettség.

Pap Andrea

Please follow and like us:

Comments

comments