A Hang az Övé volt…- Republic 67- eFen 2013

A HÖK idén is megrendezte a szokásos Egri Főiskolás Napokat, vagyis az eFeN-t, méghozzá a tizediket. Számos koncertprogrammal várták a látogatókat a Barkóczy utcai Gyakorlóiskola udvarán. A sok színes program közül a legérdekeltebb a Republic 67 zenekar volt, hiszen mindenki kíváncsi volt arra, hogy hogyan is fog tovább működni a zenekar egy legenda nélkül, a mi Cipőnk nélkül.

Először bennem is kétely merült fel és az első gondolatom az volt, hogy ez Cipő nélkül már nem lesz ugyanaz, de aztán rájöttem, hogy nem is kell ugyanannak lennie, hiszen egy több mint húsz éves “történelmet” nem lehet úgy folytatni, mintha semmi sem történt volna. Akik igazán szerették a Republic-ot, azok ma is szeretik és a Republic 67 koncertjeire azért fognak eljárni, mert emlékezni fognak azokra az időkre, amikor fiatalok, álmodozók, szerelmesek voltak… Az is elmúlt, mégis itt a jelen, és jön a jövő is. Néhány dolog megmarad, néhány eltűnik, az élet bizony megy tovább.

A koncert legelején lehetett érezni a felgyülemlett feszültséget. A kíváncsiság és a szeretet is ott volt az emberek tekintetében. 20:00-kor már szép számmal álltunk a színpad előtt. A kezdés csak egy órával később valósult meg. Helyes döntés volt, hiszen akkor már kétszer annyian vártuk, hogy elkezdjék. Megérte várni.

A hang az Övé volt...

Elsőként egy fehér gyertya került a pódiumra, melynek lángja jelképezte Bódi László lelkét. Éreztük őt mindannyian, ott volt mindannyiunk szívében és emlékezetében. A közönség már az első számot együtt énekelte. A Hang az Övé volt, bár már csak lemezről szólt.

Republic-Fényes utakon

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gPZYbiK_Mvw[/youtube]

Ezek után Boros Csaba nyitotta meg egy dallal és egy rövid beszéddel a két órás műsort.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DCUEiBW4Lo8[/youtube]

Mintha az a két óra öt perc lett volna, annyira gyorsan elszállt. Akik ott voltunk még egyszer ennyit biztos elviseltünk volna, és ugyanúgy  daloltunk volna tovább. Sipos F. Tamás nem helyettesíteni akarja Cipőt, nem is lenne rá képes, hiszen egyetlen egy ember sem helyettesíthető – mindenkiben más az érték. Nehéz dolga volt a zenekarnak, de túlestek rajta. A kételyeim eloszlottak. Bizakodó embernek kell lenni. Minden lehet jó és rossz. Rajtunk múlik merre hajlunk éppen.

Zárásképpen, tiszteletből a 67-es úton dal hallható Cipő előadásában. Nyugodjon Békében!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=edx93e3IufI[/youtube]

Pap Andrea

Please follow and like us:

Comments

comments