“Eretnekek fölött kell ítélnem”

Ahogy a Fehér Istvánnal készített interjúban is olvashattátok (katt!), hamarosan bemutatásra kerül az Ádámok és Évák című előadás, amelyben gimnazistáink is részt vesznek.  Forgács Fanni (11.C) beszámolója alapján megtudhatjátok, hogyan is zajlanak a próbák egy diák szemszögéből.

Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel a darabban?

Először Kalóné Gyenes Réka tanárnőtől hallottam erről a pályázatról, ami a Gárdonyi Géza Színház projektje. Mindig is érdekelt a színjátszás – szeretem kipróbálni magamat mindenféle helyzetben és úgy gondoltam, hogy ez is egy jó lehetőség.

Hogyan zajlanak a próbák?

Október óta minden második szerdán összejön a kis csapat és Fehér István színművésszel készülünk az előadásra. Ő kezdetben próbálta összekovácsolni a bandát, ami szerintem nagyon jól sikerült. Beszédtechnikai és szituációs gyakorlatokkal indítottunk, és pár hete elkezdtünk szöveggel is próbálni.

Másolat - 22Másolat - 23

Milyen karaktert játszol, és melyiket próbálnád még ki?

A mi iskolánk a konstantinápolyi színt kapta, amiben főpapot alakítok. Ez a főpap eretnekeket, gyerekeket, nőket gyilkol, és egy kulcsfontosságú szereplője a színnek. A kedvenc szereplőm a darabban Lucifer, mert szerintem nagyon érdekes karakter és nagyon sokféleképpen meglehet őt formálni.

Hogyan győzöd le a lámpalázat?

Örömmel mondhatom, hogy jelentős színpadi tapasztalattal rendelkezem, járok magánénekre, jártam színjátszó szakkörre és fellépéseim is voltak. A lámpalázat nem tudom legyőzni, az mindig ott van, de próbálok úgy szerepelni, hogy a legjobbat hozza ki belőlem.

Mit gondolsz, manapság miért nem járnak a fiatalok annyit színházba?

Sajnos a mai fiatalokat nem igazán érdekli az irodalom, a kultúra, és ez szerintem probléma. Lehet, hogy interaktívabb reklámokkal jobban el lehetne érni azt, hogy közelebb hozzuk a színházat a diáksághoz.  Én csak ritkán jutok el színházba, de amikor ott vagyok, az nagyon jó érzés. Ajánlom másoknak is!

Czoller Viktória (12.C)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nJj-917ppP0[/youtube]

Please follow and like us:

Comments

comments

1 thought on ““Eretnekek fölött kell ítélnem”

Comments are closed.