A víz világnapja (rajz- és fotópályázat)

(Kattints a képre a nagyításhoz!)
(Kattints a képre a nagyításhoz!)

Idén Gödöllőn kerül megrendezésre a Környezet- és Természetvédő Szervezetek Országos Találkozója (Zöld OT). Ebből az alkalomból a szervezők pályázatot írnak ki általános- és középiskolások számára rajz és festmény, illetve fotó kategóriában. Bár a Zöld OT helyszíne miatt a pályázat elsősorban Gödöllőhöz kötődik, az alkotásokat az ország minden pontjáról, illetve a határon túlról is várják a szervezők. A beérkező pályamunkáknak kapcsolódniuk kell a Zöld OT idejére eső Víz Világnapjához (március 22.) és/vagy a Meteorológiai Világnaphoz (március 23.). A legjobb alkotásokat a rendezvény ideje alatt a Művészetek Háza Gödöllő kiállítótermében lehet majd megtekinteni.

A beérkező pályamunkákat a következő szempontok szerint kell elkészíteni:
– Minden beérkező pályamunkának kapcsolódnia kell valamilyen módon a Víz Világnapjához (március 22.) vagy a Meteorológiai Világnaphoz (március 23.)!
– Az általános iskolások (A4-es méretű) rajzokkal és festményekkel pályázhatnak.
– A középiskolások (legalább 5 megapixeles) digitális fényképekkel pályázhatnak.
A rajzokat és festményeket a Művészetek Háza Gödöllő épületében működő „Diáksziget”-ben lehet leadni (2100 Gödöllő, Szabadság út 6.), a fotókat pedig az info@zoldot.hu e-mail címre várjuk. Mindkét esetben kérjük megadni a pályázó iskoláját és osztályát, illetve kapcsolattartó adatait.

Leadási határidő: 2013. március 4.

Elbírálás: A beérkezett pályamunkákat a Zöld OT három szervezőjének (GATE Zöld Klub, Greenpeace Magyarország, Magonc Alapítvány) delegáltjaiból álló bizottság bírálja el.

Díjazás:
– Kategóriánként a legjobb 15 pályamunkát kiállítjuk a Művészetek Háza Gödöllő kiállítótermében.
– Az összes pályázó nyereménye: környezetvédelmi kiadványok, plakátok.
– Kategóriánként a 3 legjobb pályamű alkotójának nyereménye: könyvek, valamint minimum 3, 5, illetve 10 ezer Ft értékű ajándékutalvány.
– Az az osztály, ahonnan a legtöbb alkotás érkezik, részt vehet a GATE Zöld Klub egynapos foglalkozásán.
A nyerteseket 2013. március 11.-ig értesítjük, a díjátadó 2013. március 23. szombaton lesz.

pályázati oldal: http://www.zoldot.hu/kisero-rendezvenyek/rajz-es-fotopalyazat

Please follow and like us:

Comments

comments