Eszterházysok a muzsika hangjai!

2013. január 11-én mutatta be idén először a Gárdonyi Géza Színház A muzsika hangja című nagysikerű musicalt, amelyben iskolánk 7 tehetséges tanulója is szerepet kapott. A Von Trapp család gyerekeit Bisztriczki Sára (2.B), Szabó Anna (3.B), Koncsos Emese (3.D), Bertalan Flóra (4.A), Kovács Dániel (4.D), Csák Ádám (5.C) és Koncsos Levente (5.D) alakítják. Míg a többiek próbáltak, addig mi a Gretlt, Mártát és Kurtot megformáló diákokkal, Sárával, Annával és Danival beszélgettünk.

heol 1

Milyen A muzsika hangjában játszani? Melyik a kedvenc jelenetetek?

Sára: Én nagyon élvezem, a legjobb, hogy új barátokat találtam. A kedvenc részem a bál, mikor mindenki énekel külön is.

Anna: Nehéz volt először belejönni, de most már nagyon jó. Ilyen műfajban még nem álltam színpadon, csak énekeltem. Nagyon-nagyon tetszenek a dalok meg a koreográfia. Tetszik ez a sürgés-forgás, ez azért majd hiányozni fog.

Dani: Az estély a kedvenc részem, ott jó sok szöveget is mondok, táncolni is kell, meg énekelni. Nagyon vidám a hangulat, bár vannak kisebb hibák, de azon lehet nevetni.

A próbasorozatot meghallgatás előzte meg. Sokan jelentkeztek még rajtatok kívül? Végül hogyan esett rátok a választás?

Sára: Igen, elég sokan voltak. Először több gyereket választottak be Gretl szerepére, de végül ketten maradtunk és váltott szereposztásban vagyunk.

Dani: Tavaly már játszottunk a Csíksomlyói Passióban, ahonnan az összes gyereket behívták a meghallgatásra. Csüllög Judit, az ének tanár néni javasolt engem, akinek két gyereke, Koncsos Emese (3.D) és Koncsos Levente (5.D) is részt vesz a darabban.

Milyen a profi színészekkel együtt dolgozni? Feszültek vagytok a társaságukban?

Anna: Nem, nagyon kedvesek. Mindenben segítenek, ha valamit nem értünk, azt elmagyarázzák, mindent megtesznek azért, hogy nekünk jó legyen. Jók a próbák, mindig nagyon várom, mert nem az van, hogy jaj, már megint ott leszünk késő estig, hanem örülök neki, mert a többi szereplővel is nagyon jóban vagyok.

Dani: Mindenkivel megismerkedtem és végül is olyanok, mint a barátaim.

heol 4

Volt valami probléma akár a próbákon, akár az előadásokon?

Anna: Igen, egyszer a mikroportom kiesett a zsebemből. Nem volt annyira nagy baj, gyorsan felkaptam. Szerencsére próba volt és nem előadás.

Sára: Volt olyan, hogy a próbán kiesett a masni a hajamból és nem vettem észre, de az előadások előtt bementünk a fodrászhoz és akkor megcsinálták.

Dani: Váltva vagyunk szereposztásban és más méretűek a ruháink. A bemutatókor a másik szereplő nadrágját adták rám és fognom kellett végig az egész jelenetben, mert nagy volt rám.

Milyen volt az első előadás? Nagyon izgultatok?

Sára: Először igen, de aztán már belejöttem, így sokkal könnyebb.

Anna: Azt hittem, hogy nagyon izgulni fogok, de mikor elkezdődött az előadás, akkor az izgalom elmúlt, mert teljesen másra figyeltem.

Mennyire volt nehéz az iskolára és a színházra egyaránt figyelni? Nem mentek a próbák a tanulás rovására?

Dani: Néha hiányoznom kellett az iskolából, de mindent be tudtam pótolni.

Anna: Nem volt annyira nehéz mindkettőre figyelni, mert olyan sokszor nem hiányoztunk. A téli szünet nagyon jól jött, mert akkor elég sokat próbáltunk, de igazából összesen csak 4-5 napot voltam távol a sulitól és tudtam pótolni a dolgokat, nem volt olyan nagy baj. Néha fáradt voltam, de azért ki lehetett bírni.

Szeretnétek felnőttként a színházzal és a színészettel foglalkozni?

Sára: Én nagyon élvezem, hogy a Gretlt játszom. Még nem tudom, mi leszek, több dolog is érdekel, de szeretnék színésznő is lenni.

Dani: Nekem nagyon tetszik ez a munka!Óvodában kezdtem el énekelni és tagja vagyok az EKF Gyakorló kicsinyek kórusának, ezért szeretnék akár musicalszínész lenni.

heol 3

A darab csellistája, Németh Dóra tanárnő a vele készült interjúban (katt!) így nyilatkozott a gyerekekről:

„Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy Eszterházys diákok részt vesznek ebben a produkcióban, jó érzés látni, hogy ilyen kiváló tehetségek vannak a mi iskolánkban. Büszke vagyok az Eszterházyra és a diákjaira is, mert nagyon nagy dolog, hogy egy városi produkcióban ilyen színvonalasan közreműködnek, ráadásul főszereplők!”

Czoller Viktória (12.C)
Czoller Nikoletta (12.C)

Fotók: HEOL http://www.heol.hu/galerialp/63201

heol 2

Please follow and like us:

Comments

comments