Kokárdás túra

Hó. Sár. Latyak. Mi szóltunk...Kedves Túratársak!

Igen, jön a következő kihívás! Március 14-15-én egészen “ünnepi” lesz a célpont: Kékestetőt fogjuk meghódítani egy másfél napos túra során! Plakát[Kattints a plakátra a megtekintéshez!]

Útvonal:

Az útvonal a Mátra legszebb részeit érinti. Az első napon Mátraderecske lesz a célpontunk, egy festői szépségű falu a Mátra lábánál. Itt fogunk megszállni, hogy reggel frissen vágjunk neki a csúcshódításnak.

Utunkat Parád felé folytatjuk, s az Ilona-völgyön barangolunk keresztül. A vízesés után kezdődik a menet a csúcs irányába! De miután elérjük a 900-as szintet, rengeteg “szép kilátás” vár minket, s több emlékmű (pl.: az I. világháborús turisták emlékköve), míg eljutunk Magyarország tetejére, Kékestetőre. Reméljük még az adótoronyba fel tudunk menni. Ha nagyon fürgék leszünk, még Mátraházára átsétálunk (nyugalom, oda már csak lejteni fog az út!) egy szép erdei ösvényen keresztül – s mindezek után reméljük senkit sem kell altatni majd este.

Részletek:

Térkép itt elérhető. Megjegyzés: az ott jelölt útvonal nem az Ilona-völgyön visz keresztül. Mi pedig arra megyünk. Mert gyönyörű.

A szállás a mátraderecskei iskola tornaterme lesz. Ott lehetőség van zuhanyzásra, használhatjuk külön a leány és férfi öltözőt, s engedélyt kaptunk, hogy “labdát bevigyünk”.

Az árról: sikerült fix “terembérleti árat” kérni. Ez egy nagyobb összeg, de ha már 8 fő indul túrázni, akkor nektek fejenként csak 1000 huf. Ha dupla ennyien jöttök, akkor fele annyira kerül – mert annál több részre oszlik a közös szállásköltség.

Továbbá használhatjuk a NYÁRSALÓT! Tehát, a plakáton szereplő felszerelések így bővülnek:

– akinek van, hozzon magával szétszedhető nyársbotot, hogy ne helyben kelljen faragni,

– hozzon mindenki magának szalonnát-kolbászt, hozzá zöldségeket ízlés szerint.

– ha van rá igény, a alábbiakat is elő tudjuk varázsolni (klikk a “receptért”):

Rajt:

Gyülekező: március 14-én 16:00-kor a buszpályaudvaron.

Indulás: 16:15-kor a Mátraballa felé tartó busszal.

 

Visszafelé csatlakozások:

Kékestető (“Szanatórium” megállótól)

15:50 Kékestető –> 16:30 Gyöngyös. 17:00 Gyöngyös –> 17:55 Eger.

16:35 Kékestető –> 17:10 Gyöngyös. 18:00 Gyöngyös –> 18:55 Eger.

18:15 Kékestető –> 18:55 Gyöngyös. 19:00 Gyöngyös –> 19:55 Eger.

Ha sikerül kisétálni még Mátraházára, minden felszállási időhöz adjatok hozzá 10 percet, mert annyi idő gurul le a busz odáig!

Jelentkezni (elektromosan vagy személyesen):

Ézsiás Attila

Gólya Tamás

A jelentkezésnél a szülők írásbeli engedélye szükséges!

 

Gyere Te is velünk túrázni!

…s a kokárdádat ne hagyd otthon!

Please follow and like us:

Comments

comments