Let’s Click – Portugáliai élmények

Az Eszterházy Károly Gyakorló Általános Iskola, Középiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 11. osztályos tanulóiként az az öröm és megtiszteltetés ért minket, hogy iskolánk ’Let’s Click’ elnevezésű pályázatának keretében elsőkként utazhattunk cserediákként a fogadó országba, mely esetünkben Portugália volt. A projekt a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Comenius Iskolai Együttműködések program keretében, az Egész életen át tartó tanulás program részeként valósult meg.

Első lépésként mi magunk gyűjtöttünk anyagot az országról, hogy ízelítőt adhassunk diáktársainknak, majd novemberben tanáraink kíséretében elrepültünk Lisszabonba.

Szakadó esőben érkeztünk, de a fogadó családok kedvessége mindenért kárpótolt. Másnap egyből belecsöppentünk az amadorai diákok világába. Nyolc órakor már az iskola kapuja előtt sorakoztunk. Itt nyílt először alkalmunk arra, hogy megismerhessük észt, litván és lengyel társainkat, és természetesen a portugál iskola diákjait, akik szintén e projekt résztvevői. Egy percig se éreztük magunkat egyedül, hiszen mindenki nagyon közvetlen, érdeklődő és barátságos volt.

Napjaink tele voltak színes programokkal és kihívásokkal. Kóstoltunk különféle nemzeti ételeket, többek közt polipot és vízitorma levest az iskolai menzán; meglátogattunk egy híres palotát és egy kis történelmi várost, illetve testközelből élvezhettük az óceán lenyűgöző élővilágát.

A legnagyobb izgalmak mégis az iskolában értek minket, ahol rengeteg szempár kereszttüzében kellett bemutatni magunkat és országunkat. A diákok reakciója és tömérdek kérdése azonban nagyszerű hangulatot eredményezett. Esténként családjainkkal jártuk végig Lisszabon nevezetességeit, majd egy kiadós vacsora és élménybeszámoló után pihentük ki a nap fáradalmait.

Izgalmas volt valós helyzetekben használni az angol nyelvet, mely által nagyobb rálátásunk lett a világra. Igaz, a kinn töltött idő rövid volt, de felejthetetlen élményekben annál inkább gazdagodtunk. Utunk során sok új barátra tettünk szert, akik által Portugália egy olyan hellyé vált számunkra, ahova mindig nagy szeretettel várnak vissza.

Meier Orsolya (11.c), Dani Stefánia (11.c)

További hírek és képek ITT.

Please follow and like us:

Comments

comments