Élet a világbajnokság után

Kötélugrás – hogy gyermekjáték-e vagy komoly sport, az iskolánk tanulói már sokszor bizonyították és mutatták be számotokra. A MéDiák cikkei között is alkalmunk nyílt foglalkozni a témával, emlékezzetek vissza Kis Fanni (12.C) beszámolójára a maklári kötelesekről (katt!), vagy Czoller Viktória (12.C) interjújára az országos diákolimpiai dobogós Kis Fannival (katt!).

VB: 20 ország, és több, mint 1200 sportoló.
Összességében tehát 2 arany-, 5 ezüst-, és 4 bronzérem született” (ugrokotel.hu). A Maklári Lenksysteme Sport Klub kötélugró csapata ismét kijutott a világbajnokságra Kovács Judit és Kovácsné Farkas Zsuzsa felkészítésével, ami 2012-ben az Egyesült Államokban,  a Florida állambeli Tampa-ban került megrendezésre. Kenéz Gergő (10.C) interjúja következik Tatár Laurával, iskolánk tavaly ballagott tanulójával, és Hanuszik Évával.

 

Hányan képviseltétek Magyarországot?

Tatár Laura: Magyarországot a világbajnokságon öt felnőtt női, öt felnőtt férfi, öt ifjúsági lány, és öt ifjúsági fiú versenyző képviselhette. A pontszerző versenyek alapján felnőtt női válogatottban öt versenyző került be, mindegyik maklári versenyző volt.

Kik voltak a magyar csapatban?

Tatár Laura: Az ifjúsági világversenyre az országos válogatókról kijutott a maklári Bánhegyi Flóra, Darvai Júlia, Károlyi Dóra, Krattinger Dóra alkotta csapat, közülük ketten egyéniben is versenyeztek Kovács Rékával együtt. A világbajnokságon csapatban Bánhegyi Hanna, Csanálosi Zsófia, Hanuszik Éva, Kis Zsófia képviselte Magyarországot, velük utaztam én, és a nemrég Dombóvárról Maklárra igazolt Bauer Ákos is.

Hogyan készültetek a világbajnokságra?

Hanuszik Éva: A világbajnokságot egy nagyon hosszú felkészülési időszak előzte meg, melyen nyáron napi 2 x 2 órás kemény edzéseink voltak a közel 40 °C-os tornateremben.

Tatár Laura: Volt néha 3 edzés is naponta – nehéz volt, de megcsináltuk!

A verseny mely részét találtad a legizgalmasabbnak?

Hanuszik Éva: Számomra az egész verseny nagyon izgalmas, de egyben nagyon stresszes is. Olyankor semmi másra nem tudok figyelni, csak arra, hogy jól versenyezzek. Persze nagyon sokat izgulok közben. Amikor a csapattársaim versenyeznek, akkor már kevésbé kötött ez az odafigyelés, mivel tudok figyelni más versenyzőkre is mellettük. Amikor ők következnek, akkor szorítunk értük és nagyon-nagyon izgulunk, általában még őtőlük is jobban!

Tatár Laura: A legizgalmasabb pontja a versenynek az volt, mikor a versenytér közepén álltam és bemutattam a gyakorlatom. Jó érzés volt a pályán ugrálni úgy, hogy csak rám figyelt a nézőtéren az a rengeteg néző.

Mi lett a végeredmény?

Tatár Laura: Egyéni gyorsaságiban 2. helyezést értem el a világbajnokságon, csapatban Bánhegyi Hanna, Csanálosi Zsófia, Hanuszik Éva, Kis Zsófia értek el 2. helyezést. (Részletes eredmények az ugrokotel.hu oldalon! A szerk.)

Volt-e időtök városnézésre Floridában? Hol jártatok?

Hanuszik Éva: Volt időnk a verseny mellett városnézésre is, voltunk az óceán partján, és Tampa egyik csúszdaparkjában is, ami persze fantasztikus élmény volt!

Melyek voltak ezen kívül még emlékezetes versenyeitek?

Hanuszik Éva: A mostani VB-n kívül még számtalan emlékezetes versenyem volt, többek közt az összes nemzetközi verseny, amin eddig részt vettem, de több magyar verseny is nagyon megmaradt bennem.

Mik a terveitek a jövőre? Mikor és hol lesz a következő verseny?

Hanuszik Éva: A terveink a továbbiakban? Még most ősszel november elején Portugáliába utazunk egy egyéni Európa-bajnokságra, ahonnan szeretnénk rengeteg érmet elhozni. Majd, alig hogy hazaérünk, már a következő versenyen november 10-én az első csapatválogató a jövő évi Európa-bajnokságra, mely Dániában kerül megrendezésre. Januártól kezdve még három egyéni válogatón kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk képviselni hazánkat a jövő évi nemzetközi versenyen is! Majd az utolsó verseny a tanévben áprilisban lesz, itt Egerben.

Kívánunk nektek sok erőt és kitartást a további sikerekhez!

Kenéz Gergő (10.C)

A csapattal kapcsolatban bővebb információt találtok honlapjukon és facebook oldalukon:
http://ugrokotel.hu/
https://www.facebook.com/maklari.sk?ref=ts&fref=ts

Please follow and like us:

Comments

comments