Színházlátogatás

Nagyon vártuk már, én és barátnőm Anna, ezt az izgalommal teli napot. A mai napon a 7.G-és osztálytársainkkal a Gárdonyi Géza Színház rejtélyei mögé fogunk betekinteni.

Mindenki izgatottan várta már, hogy elinduljunk. Gabi nénivel, az osztályfőnökünkkel először megnéztük egy próba elejét. Utána azt a helyet néztük meg, ahol a színészek gyakorolnak. A talpunk alatt gumírozott padló volt, és mindenhol fekete függönyök lógtak a mennyezetről. A fekete függönyök a hang visszaverésére szolgáltak. Aztán lementünk a színpad alá. A színpad alatt nagyon sötét volt. Az osztály rögtön szétszóródott.

A színház-vezető, Blaskó Balázs nagyon kedves volt, mindent elmagyarázott mindenkinek. Később jött az a rész, ami a lányoknak a legjobban tetszett: a sminkelés. Én és Anna nem sminkeltettük ki magunkat: egyrészt nagy volt a sor, másrészt pedig mi inkább a színházi ruhákra voltunk kíváncsiak.

Annával gyorsan a ruhatárhoz futottunk. Persze hoztuk magunkkal a fél osztályt. Anna királyi, Lili pedig báli ruhába öltözött be és plusz hozzá kapott egy TV méretű parókát. Ezen jót nevettünk az osztállyal. Én se maradtam ki a sorból. Zsófi szép rózsaszín ruhába öltözött. Vera huszárnak öltözött, de szerintem jól állt neki. Gabi néni elővette a fényképezőgépet és csinált pár képet rólunk. Közben a fiúk elbújtak a ruhasorok közé.

Ezután vége lett a színházlátogatásnak. Mindenki elköszönt egymástól, és én meg Anna megfogadtuk, hogy jövőre is eljövünk.

Nagy Klementina (7.g)

Please follow and like us:

Comments

comments