“Nem ellenségek, ellenfelek voltunk” – Év Iskolája vetélkedő (2012)

Idén, október 4-én ismét megrendezésre került az Év Iskolája nevezetű vetélkedő, ahol Eger diákjai mérkőzhettek meg egymással “A Legjobbak” címért. 15 fős csapatunk tagjai (Sinkovicz István, Petrus Richárd, Tóth Petra (9.A), Varga Bence (9.B) Boros Kitti, Gál Gergő (9.G), Csóka Renáta, Varga Regina, (10.C) Ferenc Blanka, Pap Andrea, Ferencz Viktória (11.D), Czoller Nikoletta, Czoller Viktória (12.C), Farkas Nóra, Szelényi Réka (12.D)) lelkesen készültek az összecsapásra és csak úgy, mint tavaly, most is elindultunk, hogy az EKF-et képviselve megmutassuk, milyenek is vagyunk mi, Eszterházysok!

Vonulnak az Eszterházy rabjai

Csütörtök délután gyülekeztünk a Dobó téren, ahol először a Hungariddim zenekar (róluk diáknapi fotók ITT, Magyar Dal Napján beszámoló ERRE kattintva), őket követve pedig a MaMaHaSa társulat forrósította a hangulatot, akiknek előadásuk a verseny idei témájáról, a káros szenvedélyekről szólt. Az előzetes programok után végül a versenytársakkal együtt vonultunk át a vetélkedőre, amelynek a Kemény Ferenc Sportcsarnok adott otthont. Az izgalmak sorozata, a feladatok leküzdésének viszontagságai és a fáradtság sem tántorított el minket a céltól. Győzni akartunk!

A bár kis létszámú, de annál nagyobb hangú és kitartású szurkolótáborunk szívét-lelkét beleadta a bátorításunkba, hogy egy percre se adjuk fel a küzdelmet.

A legrátermettebb szurkolók! Köszönjük!

Kedvenc feladatunk az volt, amikor iskolánként 5 főnek el kellett indulnia a városba és annyi idegen anyanyelvű turistát kellett magukkal visszahozniuk, amennyit csak tudnak. Legnagyobb élményünk mégis az volt, amikor szintén 5 embernek idegen nyelven kellett egy dalt elénekelnie a színpadon. Elhoztunk a maximális pontot, sőt, a színpad előtt tomboló “Eszterházys testvéreink” is pluszpontokkal gyarapítottak bennünket, hiszen az összetartást nem az bizonyítja, ha sokan vagyunk, és csak akkor buzdítunk, amikor felhívják rá a figyelmünket – mi egymásnak mindig támaszai vagyunk. Ennek köszönhető talán, hogy az Oxford nyelviskola által rendezett vetélkedőn a 3. helyet zsebeltük be. Lelkesedésünk és kitartásunk idén az Év Iskolája versenyen a 8. helyezésig juttatott el bennünket. A többszörös győztes, az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola trónfosztottan tért haza: első helyezett idén a Bornemissza Gergely Szakközépiskola lett, második helyen a “Közgé”, harmadikon pedig a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola végzett. Igaz, mi nem álltunk fel a dobogóra, de nem szenvedtünk vereséget semmiben. Sokkal inkább nyertünk: megtanultunk csapatban dolgozni, új barátságok alakultak ki, tapasztalatokat szereztünk, és ami a legfontosabb: jól éreztük magunkat. Bár a versenyben csupán páran vehettünk részt, mégis úgy éreztük, nem vagyunk magunkra utalva: a 10. évfolyamos diákok szíve a Sportcsarnokban a miénkkel egyszerre dobogott. Köszönjük a támogatást nekik, a további segítőinknek, tanárainknak, akik elkísértek minket és hűségesen szurkoltak nekünk, de legfőképp Tarjáni Tünde néninek tartozunk hálával, amiért végig mellettünk állt, és még ha hibáztunk, akkor is csak annyit mondott: “Büszke vagyok rátok!” Így hát a napot kimerülten, de emelt fővel zártunk és mi is büszkén mondhatjuk el magunkról, hogy igen, mi Eszterházys diákok vagyunk!

Czoller Viktória (12. C) és Varga Regina (10. C)

Eme videó nem a legjobb minőségű, de nagyon jól megmutatja, hogy milyen jó buliban volt részük azoknak, akik ott voltak az év iskolája vetélkedőn. Reméljük jövőre többen leszünk és mi nyerünk, mert egy iskola olyan, amilyenné mi, diákok tesszük. Ne hagyjuk, hogy a külső dolgok elragadjanak, mert mi Eszterházysok vagyunk! Ezt ne felejtsétek el! 

Pap Andrea (11.D)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HLydmyXt568[/youtube]

Képek: Tarjáni Tünde tanárnő

Képeket bővebben az iskola honlapján (katt!), valamint az EKMK (katt!) oldalán találsz!

Please follow and like us:

Comments

comments

1 thought on ““Nem ellenségek, ellenfelek voltunk” – Év Iskolája vetélkedő (2012)

  1. Jó cikk

    “Nem ellenségek vagyunk, hanem barátok, nem szabad ellenségeskednünk. Lehetnek köztünk feszültségek, de a szeretet sosem törhet meg. Az emlékezet titkos húrjai meg-megpendülnek, midőn jobbik természetünk lágyan megérinti őket.”

    /Abraham Lincoln/

Comments are closed.