Út a Gárdonyi Színház deszkáira

Az első “próbán” már túl vannak azok a résztvevők, akik Az ember tragédiája c. darabra készülnek (katt!). Íme néhány szösszenet a próbával kapcsolatban. “Ha oly sokat csatáztam hasztalan, Csatázzam újra, és boldog leszek.”

Még TE sem késtél le róla! Ha szívesen tanulnád meg, hogyan kell mozogni a színpad világában, vagy érdekel a díszlet- és jelmeztervezés, esetleg hangosítás, gyere! A “próbák” két hetente szerdánként a kistornateremben vannak (salakos pálya felőli rész), 16-18 óráig – legközelebb október 17-én lesz!

Fotó: Kormos Kitti Katalin

Az első próba tökéletes hangulatban telt. Igen félve léptünk a terembe és  nem tudtuk, hogy mire számítsunk. Mint a diákok egy-egy dolgozat előtt:  izgultunk, remegtünk. De nem kellett sok idő, a hangulat feloldódott, és  ebben a tanárok is sokat segítettek. Ha így folytatódnak a próbák, nem csak egy remek előadásra  számíthatunk, hanem egy jól összekovácsolt csapatra is. Fehér István színész-rendező segítségével közelebb jutottunk a színház világához, és ebben sokat segítettek a játékos feladatai is. Színészünk kritikái sem rettentenek el bennünket, mert általuk jobb előadók lehetünk. Már az első alkalom után úgy gondoljuk, érdemes  megpróbálni, mert nem veszthetünk vele semmit! “Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő.” (William Shakespeare)

Varga Regina (10.c) – Kormos Krisztina (10.c)

Fotó: Kormos Kitti Katalin

Megkezdődtek a próbák. Szerdán volt az első alkalom, hogy találkozhattunk azzal az egri színésszel (Fehér István), aki felkészít majd minket a színdarabra, és az elkövetkezendő fél évben megtanítja nekünk a színészkedés fortélyait.
Már nagyon vártuk, és persze nem is csalódtunk benne, már az első „próba” nagyon izgalmasra és eseménydúsra sikerült. Először nagy nehezen mindenki bemutatkozott, majd különböző kreatív játékokat játszottunk párokban, aminek a segítségével még jobban megismerhettük egymást. Nekem nagyon tetszett, és azt hiszem jó kis csapat leszünk így együtt, és már alig várjuk a következő próbát!

Orosz Eszter (11.c)

Fotók: Kormos Kitti Katalin

[youtube]http://youtu.be/y6dtoe4GAGg[/youtube]

Please follow and like us:

Comments

comments