Gólyatábor 2012

Mint minden évben, idén is eljött a szeptember, ami az iskolakezdés mellett az új diákok beavatási ideje is. A gólyatábor minden kilencedikes számára meghatározó élmény, hiszen a leendő osztálytársaikat, tanáraikat ismerhetik meg itt és egy jót szórakozhatnak együtt egy nagy közösségben. „Gólyatábor gólyaszemmel” – pár éve még ezzel a címmel írtuk meg a saját beszámolónkat a szívatásunkról. Most, 3 évvel később fordult a kocka: idén immár tizenkettedikesekként mi avathattuk fel az újoncokat a 2 napos nagyvisnyói táborban, ahol 102 új tanuló tette meg az első lépéseit a Vérbeli Eszterházys elismerésért.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=smfaM_4lq0c&feature=youtu.be[/youtube]

A gólyatáborról készült videó (1. rész)

Előzőleg már olvashattátok Tóth Petra (9.A) rövid beszámolóját (katt!) és Petrus Richárd (9.A) gondolatait az iskolaválasztásról (katt!).

Most a 9.A, 9.B, 9.G és a 12. C osztály beszámolóit olvashatjátok Molnár Zsófia, Czoller Nikoletta és Czoller Viktória (12.C) szerkesztésében.

A 9.A osztály. Osztályfőnökük: Sósné Cseplye Magdolna.

9.A

Büte Alexandra és Petrus Richárd beszámolója alapján.

Hajnalban hangos szirénázásra ébredtünk, hirtelen azt sem tudtuk, mi történik. Végül hamar kiderült: a tizenkettedikesek egy kis éjszakai tornával kedveskedtek nekünk. Az ébresztés maga a tökély volt, a világháborúra emlékeztető zene nagyon tetszett mindenkinek. Futás közben kihagyhatatlan volt az éneklés, élvezetes volt a Süss fel napot dalolászni koromsötétben. Másfél órával később ismét tornáztunk, és az ezt követő Bélázós játék tényleg nagyon jó volt. Finom volt a reggeli és az ebéd is, sokat nevettünk (legjobban a fogkrémes-paprikás kenyér ízlett). Ebéd után következett az eredményhirdetés. Harmadik helyezett lett a 9.C osztály, második a 9.B, és holtversenyben mi lettünk az elsők a G-sekkel. Nagyon örültünk, mikor meghallottuk a végeredményt. Nyereményünk fejenként 1-1 szelet csoki volt, és kimaradtunk a végső futásból: ráadásul a többieknek addig kellett szaladniuk, míg mi mindent meg nem ettük. Így a gólyatáborban nem csak minket, de mi is szívattunk egy kicsit. Kialakultak jó barátságok és még az évfolyamtársakkal is volt lehetőségünk beszélgetni. Mindenki nagyon jól érezte magát, de tarthatott volna egy kicsit tovább is. Egyrészt, mert jobban megismertük volna egymást, másrészt pedig mert nagyon jó volt. De nem bántuk meg, hogy elmentünk, hazafelé eléggé fáradtak voltunk, a sok fekvőtámasz kimerített minket. Szimpatikusak voltak a 12.-esek, jól megszervezték az egészet. Már alig várjuk, hogy legközelebb mi szívassuk a gólyákat. Köszönjük a 12.C-nek, hogy ilyen nagyon jó hangulatú kis tábort szerveztek nekünk és főleg Gabicánknak, az osztálytársunknak, aki hősiesen kiállta a már vérbeli Eszterházysok próbáit, ezzel sok pluszpontot szerzett nekünk. Nélküle és az osztályfőnökünk, Sósné Cseplye Magdolna tanárnő nélkül esélyünk sem lett volna nyerni. Egy mindenkiért, mindenki egyért!

A 9.B osztály. Osztályfőnökük: Németh Dóra.

9.B

Bajzát Emese és Váradi Ákos beszámolója alapján.

Elképzelésünk sem volt, hogy mi vár majd ránk a táborban. A gyülekező unalmas és fárasztó volt, ezért nem is számítottunk semmi jóra. Megérkezéskor, amint megláttuk a tizenkettedikeseket, a legrosszabbra számítottunk. Szinte még le sem szálltunk a buszról, már is táncra perdültünk a vezetésükkel. Az ezt követő gólyaesküt viccesnek találtuk, amit féllábon állva, fülünket fogva kellett mondani. Mindenki arcára szemceruzával egy L és egy G betűt („lelkes gólya” – a szerk.) rajzoltak, és néhányunk körmét citromsárgára kilakkozták. Először ez nem tűnt jelentősnek, néhányan az LG feliratra azt hitték, hogy a jelentése Life’s Good, mint a reklámban. Mikor megtudtuk az ebédnél, hogy a sárga körmösök fognak felszolgálni, nagyon meglepődtünk, de szerencsére azért ők is élvezték a munkát.

Németh Dóra tanárnő

Az osztályfőnökünk, Német Dóra tanárnő kedvesen fogadott minket. Az ismerkedős foglalkozáson mesélt nekünk pár dolgot magáról és az esti programokon is aktívan részt vett, ezzel sok pluszpontot szerzett nekünk a vetélkedőn, amit ezúton is köszönünk neki. Összetartja az osztályt, néha egy kicsit szigorú, de ez nem baj. Büszke ránk, ha sikereket érünk el. Azt is elárulta nekünk, hogy szerinte rossz tulajdonsága a hiszékenység. Bármiben segít, ha baj van, mindenben lehet rá számítani. Mi csak egy dolgot sajnálunk: hogy nem ő az ének tanárunk.

 

 

A 9.G osztály. Osztályfőnökük: Sándorné Halász Erzsébet.

9.G

Sajtos Vivien, Rácz Dorottya és Czibik Tímea beszámolója alapján.

A túrán a 9.C-sekkel vettünk részt és velük küzdöttük végig az utat, mely a dédesi várhoz vezetett. Visszaindulva a táborba két osztálytársunk minket megelőzve előrement, amiért pontlevonás járt, mivel a túra része volt az is, hogy együtt tegyük meg az utat. A táborba érkezve nagyon elfáradtunk, leültünk a fűre és közösen elkezdtük írni az osztályindulónkat. Nagy előny volt számunkra, hogy már ismertük egymást. Ezután megkaptuk a zászlóhoz való anyagot és a festéket. Az osztály fele a szerenádot költötte, a többiek a zászlót készítették, melynek üzenetét először senki nem értette, de a lényeg, hogy mi igen: Haj-rá 9.G! A vacsorát azok a gólyák szolgálták fel, akik a nap folyamán sárga körömfestést kaptak. Majd az esti szívatáson Gergő és Martin a legtöbb feladatot hősiesen vállalta és az osztályfőnökünk, Sándorné Erzsike néni is kivette a részét, így segített hozzá minket a győzelemhez.

A lisztes-gumicukros feladat tetszett nekünk a legjobban, amiben először egy tál víz aljáról kellett kéz nélkül megenni a gumicukrot, ezután pedig a paprikás lisztkupac alján kellett megtalálni a gumicukrot, de ezen a feladaton elvéreztünk, ugyanis a szívatók a tudtunk nélkül felfalták az összes gumicukrot. Mikor már mindenki arca tiszta liszt volt, csak akkor szóltak a tizenkettedikesek, hogy a liszt alatt nem cukor, hanem erőspaprikapor van. Vincze-Pap Zita néni vezetésével másnap ismerkedő foglalkozáson vettünk részt, ami könnyebb volt így, hogy már nem voltunk idegenek egymásnak, már egyetlen mozdulatból tudtuk, hogy többiek mire gondolnak.

12. C

Czoller Nikoletta beszámolója.

Eljött az este. Kis gólyáink a nap végére fáradtan, teli bendővel, arcukon széles mosollyal repültek vissza a szállásra. Miután lefutották az udvaron a két kört a fürdő használatáért és elvégezték a fekvőtámaszokat, amit a 12.-esek természetesen jogosan és igazságosan osztottak ki rájuk, rendet tettek a szobájukban, majd a hosszú nap után végre békésen álomba szenderültek, hogy a holnapot kipihenten és még ennél is lelkesebben kezdhessék.

A rókáknak is jár egy kis pihenés!

Ezt ugye ti sem hittétek el? Mi sem hagyhattuk ki az Eszterházyban már hagyománnyá vált programot, a gólyatábor legfontosabb és (számunkra mindenképp) legszórakoztatóbb részét, a beavatást. Mikor megérkeztek a gólyák, levetítettük nekik a diáknapi filmünket (katt!), hogy egy kicsit megismerhessenek minket és ráhangolódjanak a táborra, de nem szóltunk nekik, hogy ez egy későbbi feladathoz még szükséges lesz. Hihetetlen, hogy a filmhez kapcsolódó esti totóban szinte minden egyes kérdésre tudták a választ! A 9.B így felelt az utolsó kérdésre: “Szerintetek hogyan fejeződött be Szörnyella története?” Válasz: „Az intenzíven kötött ki, mert SzmájlImi fellökte. Hosszú lábadozás után más állást keresett. Mindenki jó hőssé változott.”

A 12. osztályos “rókák”, osztályfőnökük Gomány Melinda (jobbra), és az iskolai programok lelke, Tarjáni Tünde néni

A feladatok által betekintést nyerhettek a világunkba, a mesék birodalmába, amivel mi is újraélhettük a diáknapokat. Szerencsére nem kellett bennük csalódnunk: nem csak hogy felismerték az összes mesezene alapját, még egy-egy karaoke-t is jó kedvvel bevállaltak. Énekeltek, táncoltak, tojást dobáltak, jelképesen összekötötték egymást spárgával, így fejezve ki összetartozásukat. Imádtuk, ahogy az osztályfőnökök mindent bevállaltak a győzelemért, felejthetetlen élmény marad, ahogy a mindennapokban komoly tanáraink vad punkká vagy éppen laza rapperré változtak. A gólyák végig hősiesen küzdöttek egymás ellen, egymásért. És ami a legfontosabb: ellenfélként, nem pedig ellenségként. Azt hiszem, mindenki tanult valamit a táborban, ha mást nem, azt, milyen jó érzés valahova tartozni. Nekünk ennyi volt a célunk, innentől egyedül kell kibontaniuk szárnyaikat, majd repülni, át az éveken, gólyatáboron, farsangon, diáknapon, hogy egyszer ők is megtapasztalhassák az érzést: milyen egy átlagos diákból vérbeli Eszterházyst faragni!

Molnár Zsófia (12.C)
Czoller Nikoletta (12.C)
Czoller Viktória (12.C)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lB_zlY8NcdA&feature=youtu.be[/youtube]

A Gólyatáboros videó 2. része (az eskü) (16-án estétől megtekinthető)

 

További képek iskolánk honlapján – a megtekintéshez kattints IDE!

Ha elsős Gólya vagy, részt vettél a táborban, és szeretnéd megosztani élményed, keress minket!

Please follow and like us:

Comments

comments