Új gólyák a nagy fészekben!

Mi már tudjuk, milyen az élet iskolánk falai között, de vajon milyen lehet mindez egy újonc szemszögéből? Barátságos és kellemes, vagy esetleg szörnyű és félelmetes? A DÖK parádi tréningjén megszerkesztett gimnáziumi iskolaújság egyik cikkéből most választ kaphattok a kérdésre. Czoller Viktória (12.C) interjúja az egyik gólyával, Petrus Richárddal (9.A)

 

Miért jelentkeztél az Eszterházyba?

Már hetedikes korom óta tudtam, hogy Egerben szeretnék továbbtanulni. Hallottam, hogy itt számos kiemelkedő iskola található, de az EKF az, ami igazán megfogott. Sok barátom jár ide és ez nem véletlen: eddig bárkit is kérdeztem, az csak jó véleménnyel volt a gimiről. Gondoltam, egy próbát megér, így hát részt vettem a nyíltnapokon. A többieknek igazuk volt: barátságos környezet fogadott, a tanárok és a diákok egyaránt segítőkészek voltak.

Informatika tagozatra jelentkeztél, ám az osztályod énekes diákokból is áll. Hogyan fér össze a kettő? Milyen az új osztályod?

A gólyatábor előtt még nem gondoltam, hogy ilyen jó kapcsolatunk lesz egymással. Semmiben sem hátráltat minket az, hogy más az érdeklődésünk: elég gyorsan egymásra hangolódtunk. Összetartásunkat mi sem bizonyítja jobban, minthogy a táborban a már összeszokott kisgimnazista 9.G osztállyal holtversenyben első helyen végeztünk a 12. C-sek által szervezett versenyben. Ők már korábban is ismerték egymást, mi viszont szinte még idegenként is álltuk a sarat. Ezek után határ a csillagos ég!

Ezek szerint a gólyatábor jól telt, ám a szórakozásnak vége, elkezdődött az iskola. Hogyan teltek az első napjaid?

Hatalmas a Barkóczy utcai épület, néha azt sem tudom, hol vagyok, de szerencsére az osztállyal mindig feltaláljuk magunkat és hamar elmúlik a pánik. Elég sok új tantárggyal kellett megismerkednünk, mint például a tánc és dráma vagy az ember- és társadalomismeret, szerencsére az órák nagyon színesek és jó hangulatban telnek, főleg a rajzot szeretem. Az osztályfőnököm, Sósné Cseplye Magdolna tanárnő is nagyon szimpatikus. Úgy érzem, egy jó kis gimnáziumi élet kezdődött el.

Czoller Viktória, Petrus Richárd

Please follow and like us:

Comments

comments

1 thought on “Új gólyák a nagy fészekben!

  1. Visszajelzés: Gólyatábor 2012 |

Comments are closed.