Segítség! Gólyatábor!

A szerdán megrendezett DÖK-tréning alkalmával az általános iskolások és gimnazisták azt a feladatot kapták, hogy állítsanak össze külön-külön egy újságot, amely az Eszterházy életéről, a diákönkormányzat szerepéről és tevékenységeiről szól. ITT olvashattok az idei gólyatáborról részletesen a MéDiákon, de előbb Tóth Petra (9.A) és Czoller Nikoletta (12.C) osztja meg veletek benyomásait.

Emlékszem, négy évvel ezelőtt történt. Ugyanaz a félelem, ugyanaz az izgatottság fogott el azon a reggelen is. Egyforma, mégis teljesen más. Furcsa érzés a másik oldalon harcolni. Öt immáron vérbeli Eszterházys százkét zöldfülű ellen. Eljött a bosszú ideje.

Panorámakép a serénykedő gólyákról

Mindjárt odaérünk. A gyomrom összeszűkül, szám kiszárad, alig jutok levegőhöz. Már csak pár méter. Látom őket. Nem akarok leszállni, haza akarok menni! A busz lassan megáll, kiszállok. Lábam remeg, futni akarok, de nem enged. Felsorakozunk, mint marhák a vásáron. Zene indul. Tánc. Tánc??? Még bele sem lendültem, máris a szobánkban találtam magam. „Mindenki kifelé, sorakozó!” – szólalt meg egy hang a mikrofonban. Elkezdődött. A szívatások sora véget nem ért. Liszt, tojás, hagyma. Utálom a hagymát! Fekvőtámasz? Nem csinálom! Két kör futás a mosdóhasználatért? Ostobaság! Sárga a körmöd? Megszívtad! De legalább a pizza, az jó volt. Meg az osztály. Nem is olyan rossz. Egészen összebarátkoztunk. Nem olyan rossz ez az egész, tűrhető. Estére már egész jó kedvünk lett, a beavatás remekül sikerült, sokat nevettünk együtt és egymáson is. A bezárást is nagyon viccesnek találtuk. A kulcsot ugyan elvették, de a hangulat megmaradt. Azt hittük, ennél már nem jöhet rosszabb, de nagyot tévedtünk. Szirénára, üvöltésre és ajtócsapkodásra ébredtünk. Mi az ördög folyik itt? Tudhattam volna. Riadó, majd futás. Hajnali fél ötkor!

– Hadd halljam a hangotokat!
– Süss fel nap, fényes nap…
– énekeltük unottan, pokolba kívánva a tizenkettedikeseket.
Végre vége. Aztán hatkor kezdődött minden elölről. Fáradt vagyok. Veszem a cipőm, mehetünk túrázni. Hurrá… De legalább együtt vagyunk, rókák nélkül, szabadon a természetben. Már ennyi az idő? Futás vissza! Le fogjuk késni az eredményhirdetést! Végtelen várakozás, feszült csend. Nem bírom tovább. Mondjátok már! Mi? Mi van? Körbe nézek, vörös pólók ugrálnak a szemem előtt. Megnyertük? Megnyertük! Fussatok csak B-sek, C-sek, az A-sok, G-sek szerencsések! El sem hiszem! Boldog vagyok. Hirtelen még a 12.C-seket is megszerettem. De csak egy röpke, múló pillanatig. Már nem is akarok hazamenni. Nem maradhatnánk még egy napot?

Czoller Nikoletta (12.C)

Tóth Petra (9.A)

 

Please follow and like us:

Comments

comments

1 thought on “Segítség! Gólyatábor!

  1. Visszajelzés: Gólyatábor 2012 |

Comments are closed.