Vége van a nyárnak

„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak”- írta Móra Ferenc. Nos, igen, a diákok akár úgy is mondhatnák: kezdődik az iskola.

 A nappalok sajnos egyre rövidebbek lesznek, reggelente harmat csillog majd a füvön. A nyár lassan a végéhez közeledik és beköszönt az ősz. Az erdők fái, a kertek bokrai színes ruhát öltenek és az időjárás is változékonyabb lesz. De hiszen az ősz nemcsak a kirándulások és a gyönyörű színek évszaka, hanem az iskolakezdésé is. Az iskolák visszavárják a régi és az újonnan érkező diákokat, hogy a jól kiérdemelt nyári pihenés után, feltöltődve, kipihenve álljanak neki az új tanévnek. Újra előkerülnek a könyvek, füzetek, tollak és ceruzák, ismét jöhet a padokban ücsörgés, fegyelem és tanulás.

 Sokan már alig várják, hogy újra találkozhassanak a rég nem látott barátokkal és elmesélhessék a nyári élményeiket. De vannak olyanok is, akik úgy gondolják, hogy ez egy újabb unalmas és hosszú tanév lesz, amikor korán kell kelni és ismét sokat kell tanulni. Szerintem az év eleji bevásárlást minden gyerek várja. Összeírni, hogy mit kell venni, aztán elmenni és a bevásárlókosárba tenni az új, szebbnél-szebb tanszereket. Aztán már csak azt vesszük észre, hogy szeptember elseje van, a csörgőóránk korán reggel ébreszt, és ismét kezdődik a reggeli rohanás a busz után!

Szeptember első napjai persze még minden diáknak lazának mondhatóak, hiszen akkor még csak nyári élményekről beszélgetünk, az új tanárokkal ismerkedünk, és az órarend is még csak az első héten alakul ki. Persze, hogy minden megfelelően és zökkenőmentesen menjen az első napokban, legfőképpen a tanároknak köszönhető, hiszen nekik már augusztus közepén megkezdődött a munka, az éves feladatok kitűzése, órarend összeállítása, és minden más, amit jó előre meg kell szervezniük. Új diákok jönnek az iskolánkba, akiket hamarosan mindenki megismerhet. Ők még csak most találkozhatnak először az iskola épületével, a tanárokkal és a diáktársaikkal.

Újabb év, újabb izgalmak, kalandok, és azt hiszem ez az év sem lesz unalmasabb, mint a tavalyi, hiszen programokból ismét lesz bőven!

Orosz Eszter

Please follow and like us:

Comments

comments