A tehetség családban marad

A sport vér, verejték, kitartás és erőfeszítés, ám minden egyes gólnál kifizetődő ajándék a megfeszített munkáért. Iskolánk kézilabda csapata keményen dolgozott az idei év során is és nem hiába: több jelentős meccsről gyümölcsöző győzelemmel tértek haza. Czoller Viktória és Nikoletta (11.C) interjúját olvashatjátok a csapat egyetlen ikerpárjával, Szoboszlai Noémivel és Fruzsinával (11.C).

Már gyerekkorotok óta meghatározó része az életeteknek a sport. Ki vagy mi hatására kezdtetek el kézilabdázni? Egyáltalán miért pont kézilabda?

Számunkra a kézilabda maga az élet, az élvezet, a szabadság kiteljesedése, na és persze kikapcsolódás a tanulás mellett. 2003 környékén Ferencz Anita toborzására létrejött egy kis falusi kézilabda csapat Novajon, melynek azóta is tagjai vagyunk, együtt szereztük meg a 2. helyet a Kurzweil kupán. A családunkban eddig senki sem űzte ezt a sportágat, velünk Anita tanárnő szerettette meg.

A novaji csapat Eszterházys tagjai: Szoboszlai Fruzsina 11.C , Szoboszlai Noémi 11.C, Berecz Nikoletta 11.C és Kovács Nikolett 11.D

A novaji csapat mellett az EKF-es frontot is erősítitek. Milyen az iskolai kézilabda? Jól kijöttök egymással?

A sulis csapat egy kemény „mag”. A csoport összetétele elég vegyes, a kezdők és a szinte már profi játékosok együtt alkotják a csapatunkat. A társaság mindig is jó volt, néha vannak kisebb összezördülések, de hol nincsenek? Az Eszterházy kézilabda csapata tavaly kijutott az Országos Kézilabda Diákolimpiára, ez egy nagy eredmény számunkra, hiszen olyan erős ellenfelekkel mérkőztünk meg, mint például a Ferencváros, Győri Audo ETO, vagy a Videoton.

A csapat vezetője Vizes Lajos tanár úr, akit a diákok többsége csak gimnáziumi intézményegység-vezetőként ismer. Na de milyen edzőként?

Lajos tanár úr egy határozott, karakteres személyiség, általában szigorúnak mutatja magát, de mi tudjuk, hogy vidám és jószívű ember. Egy meccsen, ha nem teszi oda magát a csapatunk, mérgében a homlokát csapkodja, ebből tudjuk, hogy valami nincsen rendjén. Ha győz a csapat, akkor mosolyra derül az arca, és mindenkit kedves szavakkal dicsér.

Az EKF kézilabda csapata

 

Ikertestvérekként előnyt vagy hátrányt jelent az, hogy egy csapatban vagytok? Segítitek egymást a pályán és a versenyeken is? Milyen poszton játszotok?

Noémi: Számunkra öröm, hogy egy csapatban játszhatunk. Egymást segítjük a pályán, bízunk egymásban, és a csapattársainkban, hogy képesek vagyunk a célt elérni, mert a kézilabda a csapatjátékról szól.  Én jobbkezes vagyok, így a posztom a balátlövő, Fruzsi pedig balkezes, ezért ő a jobbátlövő helyet foglalja el, így vezetjük rá a másikat a gólszerzés örömére.

Fruzsina: Van bennünk versenyszellem, hogy túlszárnyaljuk a másikat. Elismerjük a másik jobb eredményét, és tisztelettel vagyunk egymás felé. Együtt többre vagyunk képesek, de külön is örülünk a másik sikerének, hiszen a győzelem a család hírnevét táplálja. Büszkék lehetünk egymásra: Noémi a csapatunk Gólkirálynője 117 góllal, én pedig az Országos Diákolimpia döntőjén elnyertem a Legjobb heves megyei játékos címet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=orVaHdaJoxQ&feature=youtu.be[/youtube]

Eredményiteket tekintve szép karriert érhettek el sportolóként. Mik a jövőbeli elképzeléseitek? Gondolkodtatok már azon, hogy visszatérjetek iskolánkba akár testnevelő tanárként?

 Szeretünk sportolni, így képesek vagyunk magasabb célokat is elérni. Szeretnénk megpályázni híres sporttudományi szakokat egy jó főiskolán, amelyek segítik karrierünk beteljesülését. A tanári álláson még nem gondolkodtunk, de még nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.

 A tanulás mellett nem lehet könnyű az edzésekre koncentrálni, pláne fontos mérkőzések előtt. Milyen eredményekkel zártátok a tanévet, hogy ment az érettségi?

 Az érettségi elég hosszadalmas volt, sokat kellett tanulni és készülni. A tanév folyamán merült fel a kérdés, hogy szeretnénk-e érettségizni és mi a testnevelés tantárgyat választottuk, amelyből sikeres vizsgát tettünk. Hála a nagy erőfeszítéseknek és Gomány Melinda tanárnő felkészítő munkájának, mindketten kaptunk oklevelet a legjobb érettségi miatt. A bizonyítványunkkal többnyire elégedettek vagyunk, jövőre jobban ráhajtunk a fontosabb tantárgyakra.

Mit üzennétek azoknak a diákoknak, akik nem űznek aktívan sportot? Hogyan tudnátok őket motiválni akár a kézilabdára?

Ha valaki egészségesen szeretne élni, akkor tegyen annak érdekében, hogy az is legyen, és az egészséges életmód kialakításában a sport nagy szerepet játszik. A sport maga a kikapcsolódás, feszültségoldás, aktivitás. A kézilabda neked való, ha csapatjátékos vagy, képes vagy a másikat segíteni, de ehhez a sporthoz elengedhetetlen, hogy kitartó és céltudatos légy.

Czoller Nikoletta (11.C), Czoller Viktória (11.C)

 

Szoboszlai Fruzsina és Noémi a pályán kívül
Please follow and like us:

Comments

comments

2 thoughts on “A tehetség családban marad

  1. Büszke vagyok rátok kislányaim! Ha a továbbiakban is így folytatjátok, és nem adjátok fel az álmaitokat, biztos vagyok benne, hogy nagyon szép jövő előtt álltok!

    1. Sőt, az év végi kitüntetésüket szerényen el is hallgatták. Sokan tudnának tanulni a kitartásukból!

Comments are closed.