Képzőművészeti alkotótábor Parádon

13 diák, négy nap, és rengeteg közös élmény. A június 4-8-ig tartó parádi közösségkovácsoló képzőművészeti alkotótábor idén is sikeres volt, és a közösen elkészített alkotásokon kívül sok maradandó élményt vittek magunkkal diákjaink. Nagy Nikola (10.b), Haszpadár Nadine (11.d) és Szelényi Réka (11.d) élménybeszámolója következik. A galériában Nagy Nikola és Haszpadár Nadine fotói.

Nagy Nikola

Az igazat megvallva, amikor megtudtam, hogy lesz egy lehetőség a közös munkára, picit ódzkodtam, mert tisztában vagyok azzal, hogy én személy szerint amikor csak lehet, tartózkodom a csoportos munkától. Azonban ahogyan közeledett az indulási idő, továbbá megérkeztünk a táborba, egyszerre kedvet kaptam.
Az Ilona-völgyi tábor sok meglepetést tartogatott számunkra. Vegyük csak például a vízhiányt. Az ember ma már olyan természetesnek véli, hogy amikor csak akarja friss, tiszta vizet folyathat úgymond a csapból, s közben bele sem gondol, mit tenne, ha ezt a létszükségleti anyagot nem vehetné igénybe akkor, amikor csak akarja.
Mindazonáltal, hogy rajongok a természetes anyagokért, nagyon megkedveltem a parádfürdői környezetet. Igazából együtt dolgozni is egy nagy élmény volt, valamint az is, hogy új embereket ismerhettünk meg.
Talán a legemlékezetesebb közös, úgymond cselekményünknek mondható az a délután, amikor az Ilona-völgyi vízeséshez mentünk fel biciklivel és ott fürödtünk!
Véleményem szerint, be kell, hogy valljam, azt hiszem ennél jobb kikapcsolódásra alkalmas társaságot, tevékenységet, helyet keresve sem találhattam volna!
Ez az öt nap, azt hiszem mindannyiunk emlékezetében egy fergetegesen eltöltött emlékként él tovább, már csak azért is, mert az egyes tartózkodások ellenére rájöttünk, hogyan szabadulhatunk meg, bújhatunk el egy picit a mai, rohanó világunk elől.
Számomra egészen furcsa volt hazajönni, azután, hogy megszoktam azt a nyugodt környezetet, valósággal úgy éreztem, mintha ez egy másik világ lenne tele rohanó emberekkel és idegességgel, azt éreztem nem köszöntem el eléggé a helytől.
Talán belül ezt az ottani nyugalmat éreztem a legpozitívabb dolognak az öt napot illetően, épp ezért is, mikor pár nappal a hazaérkezés után az a megtiszteltetés ért, hogy visszamehettem lefújni a munkákat azoknak tartóssága érdekében egy társammal, nagyon megörültem!
Mintha csak a sors akarta volna…
Ezt ki kell próbálni! A nyugalmat érezni kell!

Nagy Nikola (10.b)

Haszpadár Nadine

Nagyon jó hangulat volt a táborban. Eleinte féltem, hogy ugyan milyen lesz más diákokkal dolgozni egy teljesen más témában, mint amiben festeni szoktam vagy netán rajzolni, de ahogy teltek-múltak a napok, egész jól összekovácsolódott a csapat és igen eredményes munkák születtek. Nagyon boldog voltam, hogy kiválasztottak egy ilyen jótékonysági munkára, élveztem és örültem, hogy segíthettem más embereken. Sokat nevettünk a lányokkal. Sok élménnyel gazdagodtam. Hétfő reggel, mikor megérkeztünk már neki álltunk a tervek készítésének. Utána mehetett a festés. A kedvencem az volt, mikor a lányok este tábortűz mellett táncoltak és én meg két barátnőm megijesztettük őket. Na de persze nem csak ez, hanem úgy önmagában az egész hét nagyon jól telt. Voltunk biciklizni, mert persze nekünk is jár egy kis pihenő. Utána újult erővel láttunk neki megint a munkának. Amikor eljött a péntek, mindenki nagyon izgatott volt, hogy már mehetünk haza és végeztünk a festéssel. Még egyszer nagyon köszönöm és örültem neki, hogy elmehettem és gratulálok mindenkinek – nagyon szép munkák születtek és meg szeretném köszönni a tanároknak a segítséget!

 Haszpadár Nadine (11.d)

 Szelényi Réka

Iskolánk elvállalta, hogy a tarnabodi általános iskola tanulói számára művészeti alkotásokat ajándékoz. Az alkotó tábor keretében 13 diák vállalta ezt a megtisztelő feladatot. Csodálatos szép hetet töltöttünk a Mátrában, pontosabban a parádi táborban. Ez az egy hét komoly alkotómunkával telt, de emellett volt idő kirándulásra és szórakozásra is. Különböző témájú képeket festettünk szekrényekre: állatvilág, növényvilág, emberek, gépvilág s végül Tarnabod látképe. Aki volt már az iskola parádi táborában, bizonyára megtapasztalta, hogy mindig aggódni kell valami miatt. Az elmúlt egy hétben rájöttünk, hogy milyen nagy kincs a víz. Ott spóroltunk ahol csak lehetett. Például: tányér helyett szalvétáról ettünk és mindenkinek 2 perc alatt kellett megfürdeni. Biciklitúránk alkalmával felfedeztük az Ilona-vízesést, ahol hogy spóroljunk a tábori vízkészlettel nem hagytuk ki a lehetőséget és meg is fürödtünk. Igric Eszter tanárnő gondoskodott arról, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt. Amikor hideg volt, forró teát főzött nekünk, ha meleg volt, akkor hűsítővel kedveskedett. Az egy hét kitartó munkájának köszönhetően nagyon szép művészi alkotások születtek, melyeket szeretettel ajánljuk a tarnabodi gyerekek számára.

Szelényi Réka (11.d)

A tábor résztvevői:

Chuchra Gréta 10. B
Dimény Réka 10. B
Mikola Tünde 10. B
Nagy Nikola 10. B
Nyeste Violetta 10. B
Pelle Ivett 10. B
Préda Nikolett 10. B
Sallai Rebeka 10. B
Simonkovits Melinda 10. B
Vágó Edina 10. B
Naszpadár Nadine 11. D
Szelényi Réka 11. D
Bálint Hajnalka 12. E

 

Please follow and like us:

Comments

comments