Kerékpártúra a Bükkben

A csapat 65 kilométer után Felsőtárkányban

Ahogy jön a jó idő, úgy szaporodnak meg az utakon a biciklisták. És most nem azokra gondolok, akik a postára vagy a boltba eltekernek. Akinek nem volt saját “paripája”, vagy nem tudta beszállítani, az az iskolától kölcsönözhetett, csakúgy mint sisakot, így a merész vállalkozókat már semmi sem tarthatta a céltól vissza, legfeljebb fel… Ugyanis a Túrakör első bringás túrája nem kisebb vállalkozás volt, mint Répáshutát meghódítani a Bükk szívében. A táv 70 km, de az odafelé vezető 35 kilométer tartogatott 800 méteres szintkülönbséget, amit Felsőtárkány után elég intenzíven kellett abszolválni. Bakos Zita (11.D) beszámolója következik a túráról.

A látvány, amiért megéri feltekerni
Az első kilométerek még nagyon bátran repültek közel sík terepen

Könnyed kis emelkedők Répáshutáig, visszafelé pedig csak gurulunk. Ezzel a biztató mondattal indultunk el május 19-én biciklivel Egerből Répáshutára. Ézsiás Attila tanár úr vezetésével, az élbolyban tekert Fehér Gábor is, a sereghajtó pedig Gólya Tamás tanár úr volt. A csapat 11 tagból állt. A „kis lejtők” egyre meredekebbnek mutatkoztak a városból kiérve, ezért jót tett nekünk a Felsőtárkányi–tónál való pihenés.

Aki még nem próbálta, milyen szmogtól és zajtól mentes hegyi utakon tekerni, pótolja!

Túl sokáig nem élvezhettük, hiszen az út oroszlán része még csak most jött. Néha könnyebbnek éreztük gyalog a túrát, ezt azonban rosszul gondoltuk… így inkább folytattuk biciklivel. Pár óra tekerés után már nagyon vártuk, hogy megpillantsuk azt a bizonyos miskolci táblát (ettől kezdve jött a lejtő). Majd jött a tábla és a lejtő és gurulhattunk Répáshutáig. Szép és hangulatos település, éttermében megkóstolhattuk a hely specialitásait. A visszafelé út már sokkal könnyebb volt eltekintve a Répáshutáról kivezető úttól illetve a párszor kisodródó biciklistáinktól. A túra következményeit még pár napig érezhettük fájó testrészeinkben, de ez nem tarthat minket vissza abban, hogy legközelebb is megküzdjünk az emelkedőkkel. A jövőben megrendezésre kerülő túrákra pedig mindenkit sok szeretettel várunk!

Bakos Zita (11.D)

Please follow and like us:

Comments

comments