A Tánc Világnapja – úton az Európa-bajnokságra

Molnár Zsófia (11.c) beszámolója

2012. április 29-e fontos nap volt az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola táncosai számára. A Gárdonyi Géza Színház Táncvilágnapi műsorában profi táncosokkal együtt vehettek részt.

200 táncos lépett színpadra vasárnap este, közöttük mi is előadhattuk a Möbius című kortárs táncunkat, melyet Rubi Anna koreografált. Nagyon jól éreztük magunkat és nagyon sokat jelentett számunkra, hogy amatőr csapatként egy ilyen profi előadáson mutatkozhattunk meg.

Gulyik Judit tanárnő tánccsoportja már az Európa-bajnokságra készül

A 29-i fellépést mindennapos készülés és gyakorlás előzte meg, sokat dolgoztunk azért, hogy helyt álljunk. Az előadás napján reggel 9 órától volt színpadjárásunk a színházteremben, ahol beállították a fényeket és elgyakorolhattuk a színpadon a táncunkat. A csapatunkat Gulyik Judit tanárnő 8 órára hívta a színházba, hogy alaposan bemelegítsünk és nyújtsunk előtte. A színpadi próba után maradtunk a többi táncos próbáját megnézni, ami nagyon érdekes volt számomra. 3-4 óra körül találkoztunk az öltözőben, ahol elkészítettük a sminkünket és felkészültünk az előadásra.

Délután 5 órakor kezdődött az első felvonás. Már nagyon izgultunk, bár mi a második felvonás végén kerültünk sorra. Bemelegítettünk, nyújtottunk, az idő lassan telt, nagyon sokat nevettünk és beszélgettünk, ez is egy jó alkalom volt rá, hogy jobban megismerhessük egymást, a próbatermen kívül is. Már 10 éve táncolok, de csak szeptemberben kezdtem ebben a csoportban táncolni, nagyon hálás vagyok, amiért ilyen hamar befogadott mindenki. Az első perctől kezdve segítettek mindenben így sokkal könnyebb volt beilleszkedni. Jó hangulatból nem volt hiány a várakozás ideje alatt.

Molnár Viktória és Szabó Hanna duettje

Majd egyre csak közeledett a mi részünk. Már csak pár szám volt előttünk, egyre jobban izgultunk. Az ellőttünk fellépőket már a kulisszából néztük végig, erős szívdobogással, azután mi következtünk. Beléptünk a színpadra, elfoglaltuk a helyünket nem láttunk mást, csak a fényeket. Elindult a zene és mindenki kihozta magából a legtöbbet, hihetetlen jó érzés volt azon a színpadon táncolni. Visszatapsoltak minket, majd miután kiértünk a kulisszákon keresztül a folyosóra, mindenki megkönnyebbült, túl vagyunk rajta és jó volt.

A debreceni MLTSZ versenyén

Újult erővel készülünk a további fellépéseinkre és versenyeinkre, heti 3-4 alkalommal, másfél-2 órás táncórákkal.

 Sikeres időszak áll mögöttünk: Az Magyar Látványtánc Sportszövetség debreceni területi versenyén mind a négy táncunk első helyezéssel, valamit a szóló tánc különdíjjal együtt továbbjutott az országos fordulóra.

Szóló: Jacsó Anna.

Duett: Molnár Viktória és Szabó Hanna.

Formáció: Szabó Gabriella, Turchányi Zsófia, Maczák Eszter és Molnár Csenge.

Möbiusz (csoport tánc): Fazekas Árnika, Maruzs Niti, Rácz Dóri, Halmos Hanna, Bálint Anna, Várhelyi Orsolya, Váradi Zsanett, Pécsi Boglárka, Kozák Anna Molnár Csenge, Molnár Viktória, Szabó Gabriella, Szabó Hanna, Jacsó Anna, Turchányi Zsófia, Maczák Eszter és Molnár Zsófia.

MLTSZ Kupa

Május 12-én Budapesten szintén aranyminősítésekkel az Európa-bajnokságra is továbbjutott mindegyik táncunk az MLTSZ Táncverseny keretein belül. Június végén kerül sor Szlovákiában a bajnokságra. Reméljük, jó eredményekkel térünk haza. Tartalmas időszak áll mögöttünk és sok munka, gyakorlás vár ránk, de a vidám hangulatú órák, a családunk általi támogatás sok erőt ad nekünk, hogy további sikereket érjünk el.

*

Sok sikert a csapatnak!
Please follow and like us:

Comments

comments