Káli Gergely, az évad csillaga

Káli Gergely

Elindult a Gárdonyi Géza Színház új évada. A közönség a megszokottnál is nagyobb érdeklődést mutat a darabok, de legfőképpen az új színészek iránt. A Színház művésze, az egri születésű Káli Gergely adott nekem interjút, aki sokak szerint az évad egyik csillaga lesz. Kolman Réka (12.b) interjúja következik.

 

Egerben nevelkedtél. Milyen érzés volt ide visszatérni?

15 éve költöztem el és kicsit tartottam attól, milyen lesz hazatérni. Meglepődtem, mennyire szeretek újra itthon lenni. Ismét beigazolódott, mennyire fontosak a gyökerek sok szempontból is. Többek között szívet melengető érzés, amikor régi ismerősök állítanak meg és gratulálnak, vagy sok sikert kívánnak. Eger egy kisváros, aminek az előnyeit most nagyon élvezem a sok éves fővárosi élet után.

Hogy találtál rá a színművészetre?

Mindig is bennem volt az exhibicionista hajlam, de sokáig nem mertem ebben a pályában gondolkodni. Az animáció, amivel eddig nagyrészt foglalkoztam valójában színészi játék nem létező figurákkal. Sok közös van a két szakmában, és pár éve rádöbbentem, hogy személyesen akarom átélni azt, amit addig a figuráimmal tettem. Most is ezen igyekszem.

Erre lehetőséged is van idén, hiszen több darabban is játszol:Káin és Ábel, A fejedelem… Melyik a kedvenced?

Minden szerep egy ajándék, egyben kihívás. Mindegyiknek megvannak a nehézségei, és jó, ha sokféle lehetőséget kap valaki. Ezáltal még izgalmasabb ez az amúgy is érdekes szakma. Remélem, minél több szerepben tudom majd még megmutatni magam.

Több műfajban is megmutathatod magad: prózai és zenés darabokban egyaránt. Melyikben érzed magad inkább otthon?

Szeretek énekelni, de a próza színházban talán közelebb áll a szívemhez. Bár örömmel vállalok zenés feladatokat is.

Kezdő színészként milyen szerepálmod van?

Kimondottan szerepálmom azt hiszem, sok van, de talán kiemelhető Shakespeare filozofáló Hamletje vagy Moliere nőfaló Don Juan figurája. És ha már említettük a zenés műfajt, a Nyomorultak rendőrfőnökének, Javert-nek az uniformisát is szívesen magamra ölteném majd egyszer.

Kolman Réka (12.b)

A Gárdonyi Géza Színház honlapján az előadásairól készült fotók megtekinthetőek a darabok nevére kattintva!

Káin és Ábel (Káli Gergely: Ábel)
Káin és Ábel (Káli Gergely: Ábel)
Káin és Ábel (Káli Gergely: Ábel)
Káin és Ábel (Ábel: Káli Gergely)

 (A fenti képek a port.hu oldalról származnak)

Please follow and like us:

Comments

comments