Aranyos anyuka

A MéDiák oldalán már olvashattatok Snider Márk fekvenyomó aranyérméről. (Az akkori cikket IDE kattintva nézhetitek meg!) Nemrég jutott el szerkesztőségünkbe a hír, hogy egy másik nyertes is kapcsolódik iskolánkhoz: Rékási Réka anyukájának, Rékásiné Gőz Erikának az aranyérme! Réka közvetítésével feltettünk pár kérdést a versennyel és az edzésekkel kapcsolatban. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is a példaértékű kitartásához!

Honnan jött az ötlet, hogy elkezdjen ilyen szinten sportolni?

A férjem már javában űzte ezt a sportot, az ő hatására kezdtem el edzeni. Felkeltette az érdeklődésemet, hogy mit nyomnak az én kategóriámban a nők és úgy döntöttem, hogy én is kipróbálom magam. A következő verseny egy országos verseny volt, ahol 3. helyezést értem el és így inspirációt és önbizalmat kaptam.

Mióta űzi és ez átlagosan mennyi edzéssel jár?

17 éve kezdtem az edzést torna jelleggel. 2000-től verseny szinten kisebb-nagyobb kihagyásokkal – mivel 3 gyermek anyukája vagyok. Heti 3-4 alkalommal, 1-1.5 órát edzem.

Mit jelent számára a sport?

Családom után ez a legfontosabb az életemben.

Milyen érzés volt a legutóbbi versenyen részt venni?

Rutinszerűen ment a dolog, persze minden versenynél van izgalom. Szuper volt és várom a következőt!

Ezt a sikert mennyi készülés előzte meg?

Mivel folyamatosan edzek a sok éves tapasztalat és rutin igazolt most is, főleg, hogy a verseny kiírást egy héttel előtte kaptam meg.

Össze lehet az edzéseket egyeztetni a családdal?

Mindent megteszek annak érdekében, hogy a család ne kerüljön háttérbe, ha kell hajnalban kelek, hogy főzzek, és késő este fekszem le, hogy tudjak időt szakítani az edzésre.

Mennyiben másabb idősebben űzni ez a sportot?

Nem érzem, hogy idős vagyok. Kicsit azt találom furcsának, hogy vannak olyan sporttársaim, akik a nagyobbik lányommal egy idősek.

Hogyan érzi a mozgás jótékony hatását?

A sport számomra élet, erő, egészség.

Mit üzen a mai egyre inkább ellustuló fiatalságnak és a korabeli családosoknak?

Különösebb üzenetem nincs, ezt erőltetni nem lehet. Valaki vagy önszántából csinálja szívvel-lélekkel, vagy semmit nem ér az egész.

De ki lehet az a hölgy Márktól balra?

Legjobb eredményeim:

  • Országos 3. helyezés,
  • Balaton kupa 2. helyezés,
  • Kelet Magyarország (B.A.Z. megyei fekvenyomó bajnokság) 1. helyezés kategóriámban is illetve abszolútban is. Ez azt jelenti, hogy minden súlycsoportot megnyertem. Ezt az 1. helyezést hat alkalommal nyertem el. (52kg-os súlycsoportban indult 65kg-os teljesítménnyel!)

   

 

Please follow and like us:

Comments

comments