Egy labda mind fölött

Országos siker arattak a Gyakorlóiskola diákjai. A Fáy Alapítvány által meghirdetett Tudásfeltöltés vetélkedő országos fordulójára iskolánk két csapata jutott tovább. A felkészülésről és a továbbjutott videókról IDE kattintva olvashatod el Ferencz Vivien (10.d) és Nagy Nikola (10.b) cikkét. Bár már akkor eljutott a szerkesztőségünkbe a friss hír, hogy nyert az “Egy labda 100-at csinál” elnevezésű videó, most Ferencz Vivien tollából személyes élménybeszámolót is olvashattok a döntőről. Gratulálunk a csapatnak, és felkészítő tanáruknak, Márföldiné Béres Zsuzsa tanárnőnek!

“Rá pár percre Zsuzsa néni (…) elkezdett reménykedni, hogy mi talán azért nem kaptunk ajándékot, mert majd az oklevéllel és a videokamerával vehetjük majd át”

Az április 21-én megrendezett Tudásfeltöltés tudomány-vizualizációs vetélkedő döntőjén a csapatunk (Egy labda százat csinál) az első helyezést érte el. Ez nemcsak nekünk okozott kellemes meglepetést, hanem felkészítő tanárunknak, Márföldiné Béres Zsuzsanna tanárnőnek is és még tanárainknak, osztálytársainknak, barátainknak, akik szurkoltak nekünk és kampányoltak kisfilmünk mellett. Nekik még egyszer nagyon köszönjük.

Íme a videó jó minőségben a MéDiák YouTube oldalán, amivel bejutott a csapat a döntőbe:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9IJb_wX3x5A&feature=relmfu[/youtube]

Korán reggel indult a kis csapatunk és a másik döntőbe került csapat az Egri Leánykák Gabi néni, Tomi és Zsuzsa néni kíséretével Pestre. A verseny helyszínére érve mindenki nagyon barátságos és kedves volt velünk. Az emeleten nagyon finom büfé fogadott minket. Először sorszámot kellet húznunk, amivel eldőlt, hogy a versenyben hanyadikként fogunk vetélkedni. Zsuzsa néni kihúzta a 10-es számot, vagyis mi lettünk az utolsó csapat. Ez nekünk előny is és hátrány is volt. Előny azért, mert végignéztük a többi csapat előadását és gyorsan tanultunk a hibáikból. Hátrány pedig azért, mert egész idő alatt azon görcsöltünk, hogy le ne járjon a parkoló óránk, mert akkor a kerékbilincs miatt egyhamar nem érünk haza. Egy óra körül végre ránk került a sor. Jómagam (Ferencz Vivien) vállaltam, hogy mondok egy pár sort, hogy honnan jöttünk, mivel érkeztünk. Ez a nagy izgalomtól nem igazán sikerült, hebegés-habogás lett a vége. A döntőben a csapatok feladata az volt, hogy 5 megadott szempontra válaszoljon bármilyen formában, és hát mi lehetne nagyobb reklám egy kisfilmnek, mint egy reklámzene. Így az „Egy bolond százat csinál” című dalt kicsit átköltöttük úgy (ami az eredeti kisfilmünk dala volt), hogy válaszoljunk a megadott szempontokra.

Az eddig nem látott “reklámfilm”:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bSnXoEwmbPU&feature=youtu.be[/youtube]

Ez nagyon tetszett a zsűri tagjainak. Az előadásokat a zsűri is és a többi csapat is pontozta. Minden csapatnak volt mentora, aki elmondta az előadásról is és a kisfilmről is a véleményét. A mi csapatunk mentora az ELTE igazgatója volt. Ez nagy megtiszteltetés volt nekünk. Sajnos kicsit sokat kellett várni az eredményhirdetésre, de a jó társaságban és a finom szendvicsek mellett gyorsan elrepült az idő.

Minden csapat kapott ajándékba bögréket, tollakat és kulcstartókat egy tudásfeltöltéses szatyorban. Az ajándékok kiosztásakor a mi csapatunk nem kapott semmit. Ettől egy kicsit meglepődtünk és elkeseredtünk. Rá pár percre Zsuzsa néni (aki egész végig mondogatta, hogy nehogy beleéljük magunkat a győzelembe) elkezdett reménykedni, hogy mi talán azért nem kaptunk ajándékot, mert majd az oklevéllel és a videokamerával vehetjük majd át. Végül pár perc időhúzás után kihirdették, hogy a nyertes videó az „Egy labda százat csinál”. Hatalmas volt az örömünk. El se tudtuk hinni.

Végül remegő kézzel és lábbal kisétáltunk, átvettük a nyereményünk egy részét és kezet fogtunk a zsűritagokkal. Az OTP Fáy András Alapítvány díjait kaptuk meg: fejenként havi 10000 forintos tanulmányi ösztöndíjat fél évre, illetve egy HD videokamerát és továbbjutást a jövőre megrendezett versenyre.

Még egyszer köszönet azoknak, aki bejuttattak az első 10 csapatba a szavazataikkal és külön köszönet Ferencz Blankának és Molnár Daninak, akik énekükkel segítettek nekünk a reklámkisfilm elkészítésében.

Ferencz Vivien (10.d)

Országos siker arattak a Gyakorlóiskola diákjai. (Balról jobbra: Ferencz Vivien, Kardos József, Márföldiné Béres Zsuzsanna, Sneider Márk)

Iskolánk sikere felkerült az alábbi oldalakra is:

A képek az OTP Fáy Alapítvány és a Tudásfeltöltés facebook oldaláról származnak.

Please follow and like us:

Comments

comments