Volt egyszer egy diáknap

Pető Imre (Szmájlimi) egy évre elnyerte a 11.c-nek az iskola kulcsát
Pető Imre (Szmájlimi) egy évre elnyerte a 11.c-nek az iskola kulcsát

A 11. osztályosok várva várt napja. Sőt, talán a legemlékezetesebb iskolai program a Gyakorlóiskolában, persze csak az olasz “tanulmányút” után. Következzék a 2012-es diáknap beszámolója a résztvevő osztályok szemszögéből, képekkel s videókkal!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3J6_lNxwKAc&feature=plcp[/youtube]

 

11.a

(jelölt: Mikola Fanni, osztályfőnök: Sipos Zsuzsa)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HWQjlrwQ588&feature=related[/youtube]

Az osztály bemutatkozását ITT tudjátok megnézni, a programjait pedig IDE kattintva.

A diáknapra szerda délután és csütörtök délelőtt került sor. Az előkészületeket már minden osztály több héttel előtte elkezdte. Ekkora versengést, kampányolást sehol sem látni. Leírni sem lehet: ezt át kell élni. A szerdai tanár-diák foci illetve kosármeccsek vidáman teltek. Lelkes szurkolótábora akadt mindkét félnek, mindkét játékban. Némi csúszás után bár, de elkezdődött a vetélkedő is. Hangos szurkolás mellett csinálták meg a viccesebbnél viccesebb feladatokat az osztályok. Végeredményben Az A, B és a C osztály első helyezést értek el, a D pedig a másodikat. Mindenki meglepődött és egyben örült is hogy elsők lettek, holtversenyben. Aki pedig eljött az osztályok közötti versengésre láthatta a Magma-sok bemutatóját, ami igen látványos volt.

A csütörtök ettől már feszültebb volt. Mindenki korán jött a rengeteg díszítés, szendvicskészítés miatt. A nap a diáknap megnyitásával indult az igazgató úrnak köszönhetően. Miután befejezte beszédét, elkezdődött a bevonulás, ahol a jelöltek ismertették a saját programjaikat. A szavazati joggal rendelkező diákoknak rengeteg programot szervezett a tizenegyedik évfolyam. A kisbusz, vasút, mentő és a kamion után elkezdődött a rivalizálás teljes mértékben. A levegő már fülledt volt odabent. Rengetegen érdeklődtek a különleges koreográfiákkal rendelkező csinos hastáncosok, a Jazz balettesek, a hip-hop táncosok és a többi program után. Beliczai Balázs, a humorista, a bűvész, a Rómeó és Júlia színjáték hatalmas ovációt kapott a tömegtől. Kint bmx-es, rolleres bemutató várta a diákokat, pár tánccsoporttal és versenyekkel fűszerezve a hangulatot. A tornatermi programok végére a felhevült tömeg szintén beözönlött a csöpp tornaterembe, hogy együtt énekeljen az együttessel. A termekben különféle szobákat alakítottak ki a szavazók szórakoztatására. Rengeteg kép készült az előadókról, magáról a diáknapról. Én személy szerint igazán színvonalasnak tartottam. Ezután kihirdették a legjobb büfének járó Fakanál-díjat, amit a 11.a osztályosok nyertek meg. Az eredményhirdetésnél a feszültséget szinte tapintani lehetett a levegőben. Minden osztály és a lelkes szurkolók, támogatók is lélegzetvisszafojtva hallgatta az eredményeket. A Szmájlimik lettek az elsők, a hippik a másodikok, az amerikai gimnázium a harmadik helyet tudhatta magáénak, a nővérek pedig a negyediket birtokolhatták. Hatalmas ujjongás, ölelkezés, sírás-rívás közepette lett vége a diáknapnak. A szerezők nagy része ottmaradt rendet rakni és bulizni egy kicsit, mert milyen diáknap az ahol nincsen hangos zene és ingyen sütik? Na ugye. Ezután minden EKF-es diákot szívesen meghívtunk a Ligetbe táncolni. Rengetegen jöttek el, mindenki remekül érezte magát. Csak későn, péntek hajnalban indultak hazafelé azok, akik nem maradhattak a kollégium vagy a távolsági buszok menetrendjei miatt.

Összességében, ez a diáknap hihetetlen volt. Amennyi rákészülést igénybe vett az apróságok, részletek kidolgozása, hamar vége lett. Már csak remélni tudom, hogy jövőre is hasonlót kaphatunk a leendő tizenegyedik évfolyamtól. (:

 Loj Vera (11.a)

 

11.b

(jelölt: Törzsök Balázs, osztályfőnök: Nagy András)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RIaaR0c3t4A&feature=related[/youtube]

Az osztály bemutatkozását ITT tudjátok megnézni, a programjait pedig IDE kattintva.

Idén is megrendezésre került az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnáziumban a diáknap. A hagyományt követve a 4 darab 11-es osztály volt a programokért és a jó hangulatért a felelős. 2012-ben április 18 és 19-én került megrendezésre a Gimnáziumunkban. A 4 osztály között szavazzással dőlt el, kiknek van a legjobb programja, illetve ki érdemli meg, hogy megnyerje a diáknapot. Előtte az osztályok a nevezetes napokon (például mikulás, halloween, húsvét stb.) kampányolhattak, hogy rájuk szavazzanak! Ilyenkor az előkészületek hónapokig elhúzódnak. Az én osztályom is (11.B) nagyon sokat készült.
18-án közös programjaink voltak az évfolyammal. A szokáshoz híven megrendeztük a tanárok és diákok közötti kosár illetve foci meccset. Ezek utána tanárok okoztak meglepetést a műsorukkal. A végzős osztály is készült egy kis vetélkedővel nekünk, hogy megnézzék melyik osztály a legjobb, és legösszetartóbb. Idén holt versenyben nyert Az A, B és a C. Mindezek után táncosokat hívtunk fellépni és este pedig az ugrókötelesek neon műsorral készültek. A nap végén a Magma Team kápráztatott el minket csodás tűzshowjukkal. Ezek után összepakoltunk mindent és mindenki előkészítette a következő napra a külön büféjét.
Csütörtökön a rendező osztályoknak már korán reggel ott kellett lenni előkészíteni mindent és felkészülni a bemutatkozásra. Véleményem szerint minden osztálynak különleges volt a bevonulása, a képeken majd láthatjátok is. Látszott mindenkin, hogy küzd az első helyért, viszont közben jól is érzi magát. Az udvaron történő bevonulás után a tornateremben mutatkoztunk be kis filmünkkel és élő produkciónkkal. Mindenki nagyon jól érezte magát és ha ezer taps el nem hangzott egy sem. 🙂 A következő lépés az volt, hogy mindenki elfoglalta a kijelölt helyét akár a termekben, büfékben vagy éppen az udvaron vagy a tornateremben.
Nagyjából egy idejűleg indultak a termekben a foglalkozások a lányok szépségszalon, a fiúknak az informatikai termekben a számítógépes játékok, “Egy perc és nyersz” terem, Jósda, Filmszoba, Pókerszoba, Héliumos karaoke, Zene szoba, Relax szoba, szexuális felvilágosítás Budavári Ágnes tanárnővel stb.
A torna teremben fellépők voltak elhelyezve, köztük Beliczai Balázs stand up humorista, Erika C, több tánc és aerobik csoport illetve karate és még sok más! 🙂
Az udvar pedig megtelt BMX, illetve rolleresekkel, és koncertet adott a Godlike zenekar. A napot az osztályom zenekara a Project Sound System zárta fergeteges hangulattal, ahol a diákok és a tanárok együtt táncoltak! 2 órakor lezárták a szavazást és eredményt hirdettek a 11.C nyerte meg a diáknapot ők avathatják gólyatáborban a gólyákat.
Mi pedig nyertünk tapasztalatod, de jó sokat! Számomra az idei diáknap volt a legjobb! A munkánk gyümölcse az volt, hogy láttuk, hogy a diákok jól érezték magukat! Közben mi is jól éreztük magunkat! Tény, hogy nagyon nehéz egy jó diáknapot összehozni, és sok munka, de nekem megérte, ha lehetőség lenne rá, újra bevállalnám! Ez volt az a program, ami összehozta az osztályunkat!

Nagy Fiorella, 11.B

 

11.c

(Jelölt: Pető Imre László, osztályfőnök: Gomány Melinda)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nD0-ureNjNg&feature=youtu.be[/youtube]

Az osztály bemutatkozását ITT tudjátok megnézni, a programjait pedig IDE kattintva.

„Segítsetek, hogy a mesénk valósággá váljon!”

„És taps, és taps, és taps!” – ezek a szavak rengették napjainkban az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium falait. Idén április 18-án és 19-én került megrendezésre a tanulók (főként a 11. évfolyamosok) számára talán legjelentősebb esemény, a diáknap. Mint minden évben, ahogyan most is a verseny szoros volt, nem véletlenül: az osztályok színvonalas, kreatív programokkal kápráztatták el az iskola tanárait és diákjait egyaránt. Már az osztályok bemutatkozása sem volt hétköznapi: először különböző járművekkel vonultak be (kisbusszal és autóval, kisvonattal, kamionnal és mentőautóval), majd saját filmmel és előadással kampányoltak a diákigazgató jelöltjük mellett. A fellépők között voltak zenekarok, tánccsoportok, tanár-diák színdarabok, tűzzsonglőrök, ugrálókötelesek és még sokan mások, de köreinkben tisztelhettük Beliczai Balázs humoristát is. Az osztályok különböző témák köré építették fel programjaikat: az  A-sok hippik, a B-sek amerikaiak, a C-sek mesehősök voltak, a D-sek pedig egészségügyi pályát választottak maguknak. Mi, a 11. évfolyam tanulói és osztályfőnökeink éjt nappallá téve dolgoztunk azért, hogy egy maradandó élményt okozzunk – és sikerrel jártunk! A visszajelzések szerint évek óta a miénk volt a legjobb diáknap! Kiss Virág 11. C osztályos tanuló belső szemmel így jellemezte az előkészületeket:

„A diáknapot hónapokkal előtte kezdtük el szervezni és lebonyolítani. Sok munka, fáradtság, rengeteg szabad idő és néha-néha veszekedés jellemezte a felkészülést. Eleinte mindenkit noszogatni kellett a munkára, de amint a célegyenesbe értünk, mindenki megérezte ennek a napnak a súlyát és lelkesen munkához látott az osztály. Ki-ki vágott, festett, rajzolt; volt, aki a programokat szervezte és szponzorokat keresett, de mindenkinek megvolt a feladata. A filmforgatás jó kedvben és sok nevetésben telt el. Ahogyan egyre közeledtünk a „nagy naphoz” a teendők megduplázódtak és az idegeink is penge élen táncoltak.”

Persze mindezek mellett jól is éreztük magunkat, miközben az apró részleteket terveztük. Ha megkérdezném, hogy mi volt a felkészülés legjobb élménye, biztos vagyok benne, hogy a válasz egybehangzó lenne. Kikértem Czoller Nikoletta (11. C) véleményét erről a bizonyos legboldogabb pillanatról:

„Hogy mi volt a legjobb élmény a szervezés alatt? Azt hiszem, akkor fogalmazódott meg bennem először az, hogy van esélyünk megnyerni a diáknapot, mikor a tavaszi szünetben elutaztunk Melinda néni szüleinek a nyaralójába. És azt is ott éreztem először, hogy végre tényleg barátok között vagyok, akikre szó szerint hajnali 3-kor is számíthatok. Hogy nem csak emberek vagyunk, akiknek el kell viselnie egymást még évekig, hanem akikkel együtt akarok lenni, mert együtt hihetetlen dolgokra vagyunk képesek. Rengeteget hülyéskedtünk, meg persze dolgoztunk is, Szerelmecskénk összedobott nekünk egy jó kis nyársalást, de ami a legfontosabb: végre nem veszekedtünk. De azt, amikor az eredményre vártunk, nem lehet szavakba önteni. Csak ültünk, megfogtuk egymás kezét, és vártunk. Sosem éreztem még, hogy tényleg egy osztály vagyunk, és most végre együtt küzdöttünk, és nem egymás ellen. Mikor kihirdették, hogy a 11.c nyert, csak lehajtottam a fejem, és zokogtam.”

 „Mikor kihirdették, hogy mi nyertünk, akkor egy pillanatig nem kaptam levegőt. Aztán visszatértem a valóságba és felugrottam, éreztem, hogy egy könnycsepp folyik végig az arcomon: az örömkönny volt, amit olyan sokunk arcán is láthattam. Először hihetetlen volt, de most már a lehető legboldogabb mosollyal gondolok erre vissza. Megérte a rengeteg munka, a sok bent maradás az iskolában, megérte rászánni az időt, mert így, hogy odatettük magunkat, és mindenki a legjobbat hozta ki magából, már láthatjuk: megvan az eredménye!”- emlékezett vissza Nagy Adrienn 11. C osztályos tanuló.

Az idei diáknapnak vége és bár sok fáradtsággal járt, mégis érdemes volt dolgozni. Az eredményhirdetés után (miszerint a 11. C-sek nyerték a diáknapot) örömkönnyek közt halkan, egymást ölelve, félve súgott szavak azok, amik örökre megmaradnak az életünkben. „Megérte.” Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat a 11. C nevében is, hogy köszönetet mondjak az osztályfőnökünknek, Gomány Melinda tanárnőnek és mindazoknak, akik támogattak minket: köszönjük, hogy segítettetek abban, hogy a mesénk valósággá váljon!

 

Czoller Viktória 11.C

11.d

(Jelölt: Farkas Nóra, osztályfőnök: Pintér Katalin)

[Az osztály diáknapi filmje hamarosan feltöltésre kerül!]

Az osztály bemutatkozását ITT tudjátok megnézni, a programjait pedig IDE kattintva.

A 11. osztályba lépve a mi feladatunkká vált a diáknap megszervezése. Lázasan készülődtünk erre a két napra, amikor miénk volt a főszerep. A programok összeállításába sok időt és energiát fektettünk bele. Délutánjainkat feláldozva szponzorokat gyűjtöttünk és plakátokat készítettünk – ezek az alkalmak mindig vidáman teltek! A tavaszi szünetben meglátogattuk osztályfőnökünket, Kati nénit, ahol szívélyes fogadtatásban volt részünk. Családias légkör alakult ki és ennek köszönhetően könnyen vettük az akadályokat és megírtuk a forgatókönyvünket a diáknapi filmünkhöz. A forgatáson Császi Csaba színészi alakításai láttán a bőrünkből is kiugrottunk örömünkben.

Elérkezett a várva várt két nap, amiért eddig dolgoztunk. Kampányainkat próbáltuk jó pontot szerezni az iskola tanulói szemében. Az izgatottság mellett félelem is lakozott bennünk, nagyon feszültek voltunk, hiszen nem tudtuk, minden rendben fog-e menni. De az osztályból 4-5 ember mindent megtett ennek érdekében. Nagy volt a versengés az osztályok között, mindenki a legjobb formáját akarta mutatni. A szerdai vetélkedőn sajnos megfogyatkozott létszámban tudtunk megjelenni, ami hátrányunkká vált, de sikeresen vettük az akadályokat. A legjobb rész az volt, amikor az osztályfőnökünk, Kati néni, 16 éves lányként billegett végig a tornaterem padlóján. A Magma tűzshow és a diszkó után fáradatan tértünk haza és kevés alvás után kezdődött az igazi pörgés másnap.

Korán reggel keltünk, hogy a büfénk kellően elő legyen készítve, közben a bevonulás részletein feszengtünk. Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy a mentőautóba beülhettünk és így hatásosabb volt a bevonulás. A bevonulás után az osztályok filmjein jót kacagtunk. Mindenki a saját feladatára koncentrált. A diáknapi programok színesítették be a napot, amely során sok olyan helyzet állt elő, amikor csak magunkra hagyatkozhattunk. Az eredményhirdetéskor döbbenet ült az emberek arcára, izzott a levegő. Az eredményhirdetés hallatán ujjongásba kezdett mindenki, az alulmaradtak pedig megbújtak a tömegben. Kimerülten nekiláttunk a pakolásnak és takarításnak, majd utána kiereszthettük a fáradt gőzt.

Belső szemmel a diáknap élménydús és tanulságos volt. Megmutatkoztak az emberek erényei, az osztályok között is meglátszott melyik a jó és melyik a kevésbé jó közösség. Az osztályunk elég szétszórt volt és ezért fájó visszagondolni erre. Köszönjük, hogy részt vehettünk a 2012-es diáknapon, mint főszereplők. Köszönjük a segítséget tanárainknak!

 Farkas Nóra, 11.d

A HIVATALOS DIÁKNAPI FOTÓKAT ITT TALÁLOD! 🙂

Az általatok beküldött és a Gyakorlóiskola oldaláról kimaradt fotókból pedig következzék egy válogatott galéria:

Please follow and like us:

Comments

comments