A kézis lányok

Görbicz Anitában, Farkas Ágiban, Pálinger Katiban és Kökény Beában a kézilabda, és a sok szép eredmény mellett az is közös, hogy egykoron ők is talán egy iskolai csapatban voltak kezdők. A mi iskolánknak is van egy elszánt női kézilabda csapata, és egyszer akár innen is kirepülhet egy hasonló tehetség. A 12.E elszánt kézise, Szuromi Petra mutatja be a csapatot, és segítségére volt ebben Tóth Adél is a 12.B-ből.

A legtöbb ember, aki meghallja a kézilabda szót első gondolat, ami eszébe jut, hogy ez csak egy sportág. De aki űzi annak számára sokkal többet jelent. A kézilabda tiszteletre tanít, küzdésre, sportszerűségre és együttműködésre nevel.

Iskolánkban is működik lány kézilabda csapat, ahol a légkör igen családiasra fejlődött, köszönhetően annak, hogy évek óta együtt játszunk. Természetesen az évek alatt bővült, változott a keret.

Heti 2 edzés lehetőségünk van, amik jó hangulatú, de fegyelmezett, kemény munkát igényelnek, emellett a csapatösszetartó beszélgetések is hagyománnyá váltak.

Minden évben több versenyen veszünk részt, nagy jelentőségű a diákolimpiai bajnokság. Évek óta szép helyezésekkel hagyjuk el a pályát, tavaly az országos döntőbe is sikerült bejutnunk. Emellett minden évben megrendezésre kerülő Tavasz Kupán is összemérhetjük erőnket.

Természetesen ez nem csak a csapat érdeme, hanem mesteredzőnk, Vizes Lajos tanár úré is. Rengeteg időt, munkát fektet a felkészülésbe, amiért az egész csapat hálás neki. Megtanította, hogy a kézilabda egy igazi csapatjáték és együtt bármi sikerülhet, csak igazán akarni kel.

“Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű.”

Szuromi Petra 12/E

Please follow and like us:

Comments

comments