Gyurmázás és fekvenyomás

Pap Andrea (10.d) interjúja Sneider Márkkal (10.d)

Mindig figyelemmel követem barátaim, osztálytársaim szabadidős tevékenységeit és úgy gondolom, ha valaki ügyes abban, amit csinál arról érdemes beszámolni, ezért Sneider Márkkal, az én drága osztálytársammal készítettem egy interjút, mivel a múlt héten egy fekve nyomó versenyről hozott haza arany és ezüstérmet.

Szóval Márk, mikor kezdted el komolyabban a “gyurmázást”? 🙂

A “gyurmázást” 2010 szeptemberében kezdtem el, amikor bekerültem Egerbe, mint Eszterházy-s gólya. De már előtte is próbáltam az erőmet növelni, a hírhedt “börtön kondival”.

Mikor elkezdted, gondoltad, hogy mehetsz versenyekre is?

Eleinte nem is gondoltam, hogy én valaha ilyen versenyre megyek, de idővel szerettem volna az erőmet összevetni más korombeli sráccal is. Igazából erre a versenyre sem mentem volna, ha az edzőm nem szól.

Milyen volt a felkészülés az első megmérettetésre?

Hát az nagyon érdekes volt ugyanis sok szabályt kell betartani a fekve nyomás közben, amiket három edzés alatt kellett elsajátítanom, mert a “nagy esemény” előtt tíz nappal tudtam meg, hogy versenyezni fogok. Elég keményen dolgoztam az edzőmmel, aki megtanította, hogy mit és hogy csináljak.

Hogy érezted magad, amikor elhoztad ezt a két kitűnő érmet?

Nem sejtettem, hogy elnyerem az első helyet ifjúsági kategóriában, de amikor a nyakamba akasztották a Junior kategória ezüstérmét akkor éreztem igazán, hogy nekem ezen az úton kell tovább haladnom.

Ugye szeretnél további versenyekre is menni?

Igen mindenképp menni fogok, nem hagyom abba, amíg van időm és energiám. Nemsokára ismét megmutatom, hogy kitartással és kemény munkával mire képes az ember. Nagy munka vár rám, de megéri.

Végül, de nem utolsó sorban, kiknek ajánlanád ezt a sportot? Milyen előnyei és hátrányai vannak?

A sportnak az a lényege, hogy lelkiismeretesen csináljuk. Ebben a sportban, ha csalunk, akkor saját magunkat verjük át és csak mi szenvedjük meg a kárát. Sokan előítéletesek, amikor meghallják, hogy konditermes edzés, nekik csak ajánlani tudom, hogy töltsenek el egy hetet az iszonyatos súlyokat megmozgató emberek között.

Mint minden sportban itt is könnyen meg lehet sérülni, de ha nem vagyunk “mohók” a súlyokkal, akkor ezek elkerülhetők. Azoknak ajánlom, akik szeretnének fittebbek lenni és nem félnek egy kis izomláztól, ez ugyanis annak a jele, hogy jól dolgoztunk az előző napon.

 Nagyon szépen köszönöm válaszaidat és további sok sikert kívánunk neked, reméljük az elkövetkezendő versenyekről is ilyen boldogan térsz majd haza.


Pap Andrea, 10.d

Please follow and like us:

Comments

comments