Add vissza az álmaink!

Füst, hamu. Pár kormos vaskorlát. Ennyi marad rengeteg fiatal álmából, s az élményeik színhelyéből… Kérlek olvasd végig, s ha tudsz, segíts!

Bennem és táboros társaimban egy világ omlott össze vasárnap este, mikor elért a hír, hogy a mátraszentlászlói síház lángokban áll. A tüzet sajnos nem sikerült megfékezni, a ház porig égett. Úgy gondoljuk, ezt a felfoghatatlan tragédiát egy elektromos hiba okozhatta, mivel a Mátrában zajló hóvihar és kritikus állapotok miatt állandóan piszkálták az áramot. Ez a tábor Sarud önkormányzatáé és a Wesselényi Miklós Szabadidős Egyesületé volt, amit táborvezetőnk pár sarudi emberrel, saját kezűleg épített föl a semmiből. Azóta táborként működött, és rengeteg ember gyermekkorát tette felejthetetlenné.

A ház 1994. szeptember 14-én nyitotta kapuit, és 2017. április 23-án ért véget. Minden táborozót rengeteg emlék kötött ide. Nagyon kevesen tudják, hogy ezek a táborok mennyit jelentettek nekünk, táborosoknak. Mérhetetlen öröm és boldogság lengte be, ha csak egy hétre is, a síházat. Rengeteget nevettünk, szórakoztunk, az erdőben és a sípályán egyaránt, de együtt voltunk a rossz, és szomorú időkben is, támogattuk egymást. Részesei voltunk ennek a csodának. Naivan azt hittük, ezt nem veheti el tőlünk senki.

A sors másként gondolta. Leírhatatlan fájdalom volt azt látni, hogy az a hely, amit a legjobban szerettünk, ahol felnőttünk, porig ég az összes sífelszereléssel, bútorral, az emlékeinkkel és szívünkkel együtt. Lezárult egy korszak, s reméljük, elkezdődik egy új. Ezúton ígérem meg a Heinrich család nevében, hogy a síház újra állni fog. Hogy mikor és miből, az még kérdés, de az biztos, hogy jobb lesz, mint volt. Ezért szeretnék mindenkit összefogásra és önzetlenségre buzdítani, hogy belefoghassunk ebbe az őrült tervbe, értünk, “Táborosokért”. Valamint szeretném megköszönni társaim nevében azt a rengeteg jóindulatot, kedvességet, amit átélhettünk Tamás bácsi, a családja, valamint a kollégái segítségével.

Bármiféle ügyben a Heinrich család tud további tájékoztatást adni;
Heinrich Tamás: 06/70 360-8446
Az egyesület számlaszáma: 61900143-12100138
(Füzes Takarékszövetkezeti Hitelintézet Sarudi kirendeltsége)
a kedvezményezett neve: Wesselényi Miklós Szabadidős Egyesület

Kiss Melinda

A híradó tudósítása: http://tenyek.hu/belfold/234362_pokoli-langokkal-egett-az-udulo.html

Please follow and like us:

Comments

comments