6 műfaj, 1 zenekar – a Cloud 9+ újra Egerben!

A Gödör Kult. Klub után a név új, de a hangulat változatlan maradt a BRDWY-ben, ahol már jobbnál jobb zenekarok állhattak színpadra és most hétvégén a Cloud 9+ zenekar is ellátogatott hozzánk!  Percek alatt forgatták fel a színpadot és a közönséget is egyaránt, leírhatatlan hangulatot teremtve. A koncert előtt a zenekar énekesével, Szivák Zsolttal volt lehetőségem beszélgetni a zenekar életéről és a most megjelenő nagylemezről is.  

Mesélnél a kezdetekről?

Szivák Zsolt: Alapvetően a Cloud9 egy régebbi formációban már futott, egy női énekessel. És akkor pont úgy hozta a sors, hogy mi közösen koncerteztünk, nekem a régi zenekarommal, a Neverendinggel, ők pedig a Cloud9-nal és egy koncert alkalmával így összekerültünk, egy közös koncertet csináltunk. Nem is ismertük egymást egyáltalán, és pont akkor kerestek egy új énekest, mert szerettek volna valami vadabb irányzatot csinálni. Olyat, amiben metált kevergetnek dubsteppel, drum and bass-szel. Így gondoltak rám, amikor meghallották a hangomat, mert beleszerettek. 😀 És akkor mondták, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk egy szám erejéig, hogy hogy működik a dolog. Kipróbáltuk úgy, hogy konkrétan próba nélkül egyből stúdióba leültünk és megcsináltuk a Supernova-t és akkor megláttuk, hogy fogunk haladni, vagy egyáltalán hogy tetszik az embereknek. Nagy sikere lett -Youtubeon elég gyorsan elterjedt-, úgyhogy aztán azóta nincs megállás.

 

Te hogyan látod a zenekar alakulását?

Sz. Zs.: Ugye mi alapvetően egy drum and bass zenekar vagyunk, de akik járnak a koncertekre tudják, hogy szeretünk kimozdulni ebből a drum and bassből,  folyamatosan más-más számokat hozunk ki, kevergetünk rapet, dubstepet, metált, popot, vagy hip-hopot, úgyhogy mindig is egy ilyen kísérletező zenekar  leszünk, mert mindenbe szeretünk belenyúlni és éppen amihez kedvünk van, azt ragadjuk meg.

Mit tekintetek a zenekar legnagyobb mérföldköveinek?

Sz. Zs.: Szerintem talán a Nagyszínpad “tehetségmutatót”, ahol az első körösbe voltunk benne. A Sziget fesztivál csinálta és a Petőfi Rádió által lehetett bekerülni ide úgy, hogy ez egy tehetségmutató volt, nem is tehetségkutató: olyan zenekarokat hívtak, akik már pörögnek egy ideje, őket próbálták elindítani még jobban a fesztiválszezon irányába. Pont itt fedezték fel a Halott Pénzt is, mert velünk voltak, Halott Pénz, Mary Popkids… nekünk ez egy nagy mérföldkő volt az életünkben, mert betekintést nyertünk a nagyobb fesztiválokra is, és megláttuk, hogy hány embert tudunk megmozgatni, így milyen a buli.

Milyen a kapcsolatotok a rajongóitokkal?

Sz. Zs.:  Szerintem nagyon szoros. Vagy úgy, hogy szeretnek minket nagyon, pont azért, mert mindig kijárunk a közönségbe, meg aki mondjuk koncertre jön, az tudja, hogy én a fél életemet a közönségben töltöm, és koncertek után is általában ott szoktunk maradni iszogatni, dumálgatni, lehet kérdezni, úgyhogy szerintem elég jó, szoros kapcsolatunk van a közönséggel.

 

Jártatok már külföldön, milyen volt kint a fogadtatás? Terveztek még a közeljövőben országhatáron túlra menni?

Sz. Zs.: Külföldi fesztiválokon voltunk már, azok zseniálisak voltak. Az volt az érdekes, hogy kimentünk, és nem tudtuk, hogy mire számíthatunk – rengetegen voltak, és énekelték a számainkat, úgyhogy nekünk egy nagyon jó érzés volt. És igen, most ősszel valószínűleg lesz egy ilyen európai, meg kicsit másabb felé is evezgetős turné. De azoknak az állomásait még nem tudjuk, most alakulnak.

A most megjelenő nagylemezetekről tudnál mesélni?

Sz. Zs.: Persze, a mostani nagylemez ugye március 4-én az Akváriumban lesz. Ugye az előző Supernova album óta dobálgattuk ki a singleket videoklipekkel, azok rajta lesznek, és most még nagy erőkkel dolgoztunk a maradék új számokon. Pont előző héten Snowattacken voltunk, és ott fejeztük be az albumot, ami megint ilyen “vegyes felvágott”, sőt, lesznek featek is, úgyhogy reméljük egy erős album lesz ismét.

Ha bárkivel készíthetnétek közös dalt, kit választanátok?

Sz. Zs.: Itthon én a Halott Pénzzel nagyon szeretnék majd, mert jó barátaink, aztán külföldről pedig mondjuk Enter Shikari-val nagyon szívesen csinálnék.

Milyen terveitek vannak a közeli, illetve távoli jövőre nézve?

Sz. Zs.: A közel jövőben egyelőre az, hogy kihozzuk az albumot és végezzünk vele, mert nagyon le vagyunk most maradva, de nagy erőkkel dolgozunk, úgyhogy most elsősorban teljes mértékben erre összpontosítunk, és ezt csináljuk, úgy, hogy működjön. Aztán utána egy kicsit, hogyha végeztünk vele és megvan a leadási határidő, akkor pedig elkezdünk majd gondolkozni nyári terveken, de most még egyelőre nem látunk ki odáig.

Szivák Zsolt és Fazekas Edina

Interjú: Fazekas Edina
Koncertfotók: BRDWY facebook

Február 14-én a zenekar kiadta legújabb klipjét, amit itt nézhettek meg: 

 

Please follow and like us:

Comments

comments