“Maradok tisztelettel, köpködve fűmagot”

Könnyűzenei flashmobot tartottak szeptember 23-án a Dobó téren az egri VDT szervezésében, Szabó Balázs dalaival a középpontban, többek között a zeneiskolások és Suha Tamás (JaJa Zenekar) kíséretével. Városunk középiskolás fiataljai bebizonyították, hogy képesek spontán megmozdulást szervezni egy jó ügyért, ha szükséges. Ez úton is köszönjük Jakab Zsuzsi szervező munkáját iskolánk részéről, hogy kiállt Balázsért! Vendégszöveg egy elmaradt koncert margójára.

7
Szabó Balázs dalait a téren. Öröm, béke, közösség. (Fotó: Czank Dominik)

Pénteken délután több tucat fiatal közös zenélésének lehettek szem és fültanúi azok, akik a Dobó téren jártak. Először csak néhány diák ült ki gitárral és cajónnal a város főterére, akikhez később több fiatal csatlakozott, egy nagyobb kört formálva városunk szívében. A rendezvény apropója, hogy a megszokott klasszikusok mellett, mint az Egyszerű dal és a Highway to Hell,

felcsendültek Szabó Balázs Bandájának számai is. Napjaink meghatározó magyar könnyű zenei alakja aznap este adott volna ingyenes nagykoncertet csapatával a XVI. “Tiszta Élvezet” Drogprevenciós Napon. A Városi Diáktanács és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közös rendezvénye idén programütközés miatt elmaradt. Ez azonban úgy tűnik, kicsit sem gátolta meg a fiatalokat abban, hogy kárpótolják magukat az elmaradt programokért.

A több, mint egy óra hosszúra nyúló flashmobbal nemcsak maguknak okoztak örömet, hanem az éppen arra járó turistáknak és a város lakosságának is.

Vendégszöveg: Szabó Bálint, PVG
Videó: Danka Kristóf
Fotók: Czank Dominik, Danka Kristóf

 

Ui.: IDE kattintva olvasható az Egri Ügyek portálon megjelent vélemény a témában, melyet semmilyen módon nem kommentálunk.

Please follow and like us:

Comments

comments