Bolykiéknál indul a fesztiválszezon!

Idén is a Feszt!Eger nyitja a fesztiválszezont  a Bolyki-pincészetben a Losonczy-völgyben, a környék leghangulatosabb fesztiválhelyszínén. Tavaly már bebizonyosodott, hogy méltán kerül fel Eger a nagy fesztiválok sorába, s a szervezők jogosan nyerték el a koncertezők bizalmát – több, mint tízezren látogattatok ki 2015-ben, s mindjárt bebizonyítjuk, idén is megéri bérletet és jegyet váltani!

a völgy

Csütörtök

Május 26-án, csütörtökön nyitja kapuit a fesztivál. Ha még nem jártál a fényfestett hatalmas löszfalak között, vagy nem kóstoltál még “Metatémát” vagy “Ördöngőst”, a hely is el fog varázsolni. Ha pedig belegondolsz, hogy a Második Műszak után a Quimby együttes nyitja a zenei programot, a buli garantált! Az idén 25 éves banda Forradalom címmel új nagylemezt adott ki, amiről biztosan hallhatunk dalokat is. A címadó dal erős szövegvilága elgondolkoztat több társadalmi aktualitásról…

Péntek

Pénteken már gőzerővel, három színpadon várja Bolyki János a fesztiválozókat. Az “Indián nyár” álnév alatt a nagyszínpadot kell érteni, ahol a Mary Popkids fogja a lábakat bemelegíteni. Őket a hazai fiatalság két leghallgatottabb együttese, a Wellhello és a Halott Pénz követi. Az estét a nagyszínpadon a Paddy and the Rats, az ír kocsmazene fenegyerekei zárják.

A pénteki kínálat itt még koránt sem ér véget! “Hazug mókus” néven egyfajta alternatív zenét egybegyűjtő színpadot találhatsz egy szinttel lentebb a löszfalak között, ahol igen erős lesz a felhozatal. Az egyedi hangzásvilágú Odett koncert után a tiniket is letáncoló Krétakörös színésznő, Péterfy Bori fogja uralni a színpadot, a Tövisházy Ambrus által vezetett Love Banddel kísérve. Bori kirobbanó formában van, Szédülés című új nagylemeze még ropogós!

Bori után ha már Lovasiék nem lesznek a környéken a Kiscsillaggal, a “pécsi szálat” a 30Y fogja képviselni a Beck-fivérekkel. A tombolós ipszi számok között a már egyetemi irodalomtanár Beck Zoli lassabb számainak dalszövegére is megéri odafigyelni, a hangzás mellett a mondanivaló is mély tartalmakat rejt! A színpadot hazánk “legtermészetvédőbb” kultikus rap-paródia-formációja, a Belga zárja, akik megmutatják, mi az igazi magyar nemzeti hip-hop! 😀

Akinek még ez is kevés, az az “Ördöngős” színpadon tudja világzenei hajlamait kiélni, s a feltörekvő bandák is itt kaptak helyet. Az andornaki kötődésű Rejtező zenekar népi dallamokat aktualizál s rockosít. Utánuk az AWS szedi szét a völgyet, majd a Phrenia folytatja feldolgozásokkal és saját számokkal a zúzdát. A Soul Surge már angol szövegű hiphoppal csitítja a kedélyeket, s a végső nyugalomhoz az Afrodzaqm hozza el Babilon arany tigriseit a raszta-hívőknek.

Szombat

A nagyszínpadon szombaton az örökifjú Zana “Ganxsta” Zoltán “Zolee” és a Kartel mutatja be, hogy a Döglégy még mindig rappeli életvezetési tanácsait a népnek. Keretes a történet a nagyszínpadon, ahogy a Quimby fog egy erős kezdést adni, úgy hazánk legismertebb rockbandája, a Tankcsapda fogja tépni a húrokat. Ha már nem is ugyanúgy “jönnek a férgek” mint a ’90-es években, Sidivel is szét fogja döngölni a löszfalakat Lukács Laci, s Cserkó üteme leveri az őrizetlenül hagyott borospoharakat a hangfal sávjában! A Csapda után tovább pörög a nagyszínpad: a Road fogja szinten tartani az adrenalint, s a Brains zárja az estét a dombtetőn.

 Az alter Hazug mókus színpadon az Ivan and the Parazol helyez minket hangulatba, akik angol fülbemászó számaik mellett egyre több magyar dalon is dolgoznak. Utánuk az összekeverhetetlenül egyedi megjelenésű Anna and the Barbies mutatja be az érzelmek széles skáláját. Külön gratuláció Annának, hogy babázás mellett is turnézik! Ezt egy “rendhagyó” koncert követi, hiszen a Hiperkarma első turnéja lesz Robi életmódváltása után, s a Supernem zárja a bulit. Az Ördöngős színpadon Jónás Vera mutatja meg a tehetségét, majd a Kiscsillagból már ismerős arc köszön vissza saját bandájával, a Császári Pillantművekkel. Mindeközben, hogy ne kelljen közben hazarohanni a mulatság s finom borok mellől, a sport szerelmeseinek a helyszínen átalakul a színpad szurkolói bázissá, hiszen a kivetített BL döntő lesz a többi színpad konkurenciája!

Most már elhiszed, hogy ez lesz a hónap legnagyobb bulija?
Ha nem, járj utána: http://feszteger.hu/

Mi ott leszünk, és ti?

 

 

Please follow and like us:

Comments

comments