Játék Tanárok Nélkül – Eger legjobb középiskolája lettünk!

Gratulálunk gimnazista csapatunknak, akik nagyon ügyesen teljesítették hétfőn az egri Városi Diáktanács (VDT) által szervezett “Játék Tanárok Nélkül” című vetélkedőn, maguk mögé utasítva 10 másik gimnáziumot. Egy évig tarthatjuk meg az év legjobb egri középiskolájának járó vándorserleget. Tóth Márton diákigazgató beszámolója következik.

A csapat összetétele Vizes Lajos tanár úr elképzelései alapján valósult meg. Mindenki valamilyen teljesítménye alapján került be a csapatba. Először egy megbeszélés alkalmával ismertette velünk tanár úr a feladatokat, és azt, hogy miből kell felkészülnünk. Svédország volt ez. Így ezzel kapcsolatban kellett egy bemutatkozó műsort készítenünk. A műsor elkészítésében Kovács Ádám tanár úr segített minket, és vele együtt valósítottuk meg a műsorral kapcsolatos terveinket.

A vetélkedő napján, hétfőn is még készülődtünk, ugyanis kellett egy új EU-s zászlót terveznünk. Ez a zászló digitális formában került megalkotásra 8 táblagép felhasználásával. A bemutatkozás előtt kicsit mindenki izgult, de mikor véget ért, megnyugodtunk. Látva a többi műsort titkon örültünk, ugyanis a mi műsorunk összeszedettebbnek tűnt, mint a többieké. A bemutatkozások után, mint minden csapat, mi is elindultunk a vetélkedő állomásaira, ahol az ’56-os forradalommal , vagy éppen az EU-val kapcsolatban kellett feladatlapot kitölteni. Ezek mellett voltak különböző ügyességi feladatok (kötéltánc és fizikával kapcsolatos feladatok, 1 perc és nyersz), és még a gasztronómia is helyet kapott a feladatok között; épp úgy, mint akár egy zenefelismerős feladat, ahol Beethoventől kezdve Wiz Khalifa-ig kellett számokat felismerni. A feladatok végéhez érve leadtuk menetlevelünket és elindultunk az eredményhirdetés helyszínére (Dobó tér), ahol izgultunk az eredmény miatt. Már akkor nagy volt az öröm, mikor tudtuk, hogy az első 3-ban benne vagyunk, de ez csak fokozódott, mikor azt mondták, hogy idén az Eszterházy nyert!

A csapat tagjai: Rácz Dorottya (11.E), Czibik Tímea (11.E), Kolmann Krisztián (11.E), Branyiczky Gergő (11.C), Fekete Júlia Sára (11.C), Víg Orsolya (11.A), Kalló Gitta (11.A), Tóth Márton (11.A)

Tóth Márton

A fotókat Valkóné Révai Renáta készítette, valamint a VDT Facebook oldaláról származnak: https://goo.gl/njj1UQ

 

Please follow and like us:

Comments

comments