A 2016-os diáknap – egy volt diák szemszögéből (kisfilmekkel!)

Keresztyén Fruzsina, szerkesztőségünk tagja, iskolánk volt diákja hastáncos produkciójával került meghívásra a diáknapon, s megállapította: remek programokat hoztak össze a 11. évfolyamosok!

Külső szemlélőként, belső infókkal megáldva, most elmesélem nektek az én szemszögemből az idei diáknapot. Aki nem volt a helyszínen, garantálom, hogy azt fogja kívánni: “Bárcsak én is ott lehettem volna!”, aki pedig ott volt, az összegezheti, mi is történt vele a mai nap folyamán, és fejben talán újra átélheti a legszebb pillanatokat.

A 11. évfolyam számára már reggeltől keményen folyt a „munka”, hogy egy jó hangulatú, izgalmas diáknapot szervezzenek, ahol mind a gyerekek, mind a tanárok jól érzik magukat. Nem érkezhet rájuk panasz, hiszen a feladatot sikeresen megoldották.

Mikor beért a buszom Egerbe, éreztem, hogy ez nem egy átlagos nap lesz. Mikor beléptem a kapun, már akkor hallottam a sikoltozást és tapsvihart, ami a tornateremből hallatszott. A kisfilmeket nézte az egész iskola, melyeket a 11-es osztályosok készítettek erre a különleges napra. Nyugodtan kijelenthetem, hogy mindenkinek elnyerték a tetszését a poénos videók, melyekben már szinte hagyomány, hogy nem csak a diákok szerepelnek, hanem az osztályfőnökök, tanárok is.

1464670_1163369883715679_6511794972037592792_n

A filmek után mindenki arra ment, amerre szeretett volna, hiszen az egész épület termeiben ezen a napon olyan dolgokat találtak a diákok, ami a kedvükre való. Volt disco szoba, ha ki akartad tombolni magad, és egy kicsit őrült hangulatban voltál, vagy akár ennek az ellentéte: a relax szoba, ahol kényelembe helyezhetted magad és élvezhetted a semmittevést. A kockák is megtalálhatták a nekik való szórakozás a LoL szobában. Sok más érdekes elfoglaltsággal is készültek még az osztályok, például az Avon tanácsadóival beszélgethettél sminkelési tippekről, erőnléti versenyben vehettél részt, vagy megcsodálhattad Vági Bence izmait.

Viszont ha te inkább a hasad miatt aggódtál, három osztály, háromféle büféje állt rendelkezésedre, melyekben jobbnál jobb finomságokból lehetett válogatni. Szendvicsek, hamburgerek, édességek, üdítők: minden, mi szemnek és szájnak ingere.

Emellett a tornateremben is folyamatosan zajlottak az események: Szintiboy dalaira vonatozott az egész iskola, vagy éppen Kis Grófoval ringatta együtt a csípőjét – viszont be kell vallanom, hogy a csípőringatás nekünk, hastáncosoknak, kicsit jobban ment. Aki csendesebb zenére vágyott, az meghallgathatta a Sniggers zenekar akusztikus koncertjét, ahol Mustos Gergely és Kovács Bálint többek között Kistehén, Cseh Tamás, és Hősök számok mellett saját dalt is játszottak.

12108736_1163370103715657_6165204810029396256_n

Miután már senki nem bírt többet enni, a programok nagyja lezajlott, nagy volt az izgalom, hogy vajon ki nyerheti meg a diáknapot, ki lesz az új diákelnök. A diákok az udvarra vonultak, hogy megtudják az eredményeket. Az igazgató, az igazgatóhelyettes húzva az időt és az idegeket, fokozva a feszültséget – ami már anélkül is kiült az arcokra -, természetesen a harmadik helytől kezdte mondani az eredményeket. Először „a legjobb tanár” díjat osztották ki, melyet Kovács Ádám tanár úr érdemelt ki. A második díj, melyet el lehetett nyerni, „a legjobb büfé” címe, melyet kitartó munkával a 11.B osztály nyert, ám a következő kategóriában, amely „a legjobb programok” címet viselte, a 11.A osztály vitte el. Visszatértünk a nap elején látott kisfilmekhez is, szerintem nem meglepő módon a 11.B zsebelte be ezt a díjat is vicces filmjükkel, melyen együtt nevetett az egész iskola. Ezek után elérkeztünk a legizgalmasabb részhez. A diáknap szervezői, az osztályfőnökök, az iskola többi tanulója csak találgathatott. Vajon a 11.A-s Honfoglalók nyernek? Netán a 11.B-s Arabok? Vagy talán a 11.C-s Lázadók?

1779341_1163369743715693_7862030374952482853_n

Nehéz volt a döntés, de a szavazatok összeszámolása után a diáknapot nem más, mint a Honfoglalás, azaz az A osztály nyerte, jelöltjük, Tóth Marci pedig átvette az iskola kulcsát Vasas Eriktől, a leköszönő diákigazgatótól. Az öröm hatalmas volt. Ugrálás, egymás nyakába borulás, sőt még pár könnycsepp is belefért.

Az iskolát tehát véglegesen elfoglalták a Honfoglalók, de senki sem tért haza üres kézzel. Ezek a hetek, napok, a készülés mind jobban összekovácsolta az osztályokat, segített, hogy még inkább igazi közösséggé válhassanak. Nem utolsó sorban pedig gyönyörű emlékekkel lett gazdagabb mindenki – ez pedig a legfontosabb.

Cikk: Keresztyén Fruzsina

Fotók: iskolánk Facebook oldaláról!

Bevonuló videók: Gólya Tamás

Az osztályok bevonulásai:

 

Az osztályok filmjei (további videók és fotók feltöltés hamarosan!):

A B-sek nyertes filmjének a hangsávját a YouTube “szerzői jogok” miatt letiltotta (be mertek zenét tenni a film alá…) – így Google Drive-on van fenn! Klikk a képre a linkért!

oror

 

Please follow and like us:

Comments

comments