Örömzene

22, 22, 11. Mit rejtenek ezek a számok? Január 22. a Magyar Kultúra Napja, április 11. a Költészet Napja, s a kettő között: idén március 22. a Diáknap – az összekötő kapocs pedig a zene. Hiszen ahogy Kányádi Sándor is mondta, a vers vissza fog térni ősi, Homéroszi formájába: énekelni fogják!

Január 22.

Aki nem tudná, ez egy kivételes nap. Rengeteg mindent ünneplünk ekkor! Első sorban a Magyar Kultúra Napját, de azon belül is a Himnuszt, és annak költőjét, Kölcsey Ferencet. De a kultúrán belül még megannyi magyar költőről emlékezünk meg és adunk nekik tiszteletet.  Így történt ez január 22-én is: örömzene, akusztikus koncert formájában!

Zene, a legjobbakkal.

Ezen a magával ragadó eseményen nem az élet nehézségeivel, a múlt szomorúságával, és nem is a régi idők művészeivel foglalkoztunk. Akár modern költőkkel, dalszövegírók műveivel is tiszteleghetünk a magyar kultúra előtt. Így tettek iskolánk diákjai is, a fellépők: Molnár Dániel, Mustos Gergely, Kovács Bálint, Víg Orsolya és Boldizsár Fruzsina. Mind fantasztikusak voltak!

Miről is maradt le az, aki nem jött el?

A koncertet Molnár Dániel indította Szelezsán Gabriella tanárnő bevezetője után, aki tökéletes hangjával elvarázsolta a közönséget! Igazán megalapozta a hangulatot. Utána következett Mustos Gergely és Kovács Bálint, akik egy duóba mutatták meg, hogy mire is képes a “Sniggers” formáció. Majd Víg Orsolya és Boldizsár Fruzsina egy jó lezárást adott megzenésített versekkel az este ívéhez.

Röviden összefoglalva, hogy miről maradt le, aki nem jött el az Irodalmi Teaházba?! Egy fantasztikus akusztikus koncertről, egy nagyon jó hangulatú közösségről… és egy kellemes teáról! 😉

Március 22.

Hangolódj te is velünk a diáknapra! Ha a januári fellépők közül nem is mindenki, de a Sniggers (Kovács Bálint és Mustos Gergely személyében) ma biztosan koncertezni fog: be tudod pótolni az élményt!

Addig is nézd újra az Örömzene koncertfelvételét! Kattints az alábbi linkre!

>>> Örömzene: 13 dal! <<<

Szöveg és fotók: Ócsai Sebestyén
Hangosítás: Gál Martin, Papp Gábor, Molnár Dániel
Operatőr: Párkányi István
Vágás: Gólya Tamás

 

Please follow and like us:

Comments

comments