Ír rockzenétől volt hangos a Gödör

Pénteken hatalmas koncertet adott az egri Gödör Kult. Klubban tőlük megszokott minőségben az “ír punk-rock kocsmazenét” játszó Paddy and the Rats. Maldrik Laura az együttes gitárosával, Joey MacOnkayval beszélgetett.

Mi alapján választottatok magatoknak művésznevet?
-Olyan angolszász/íres hangzású nevekre volt szükségünk, amiket külföldön is könnyű kimondani.

Nem épp kevés hangszerrel dolgoztok. Hogyan folyik a zeneírás nálatok?
-A dalok többségének alapötletét Paddy hozza, ahhoz tesszük hozzá a stúdióban vagy esetleg a próbákon a saját hangszereinkkel a többit. Ezen kívül megegyezünk abban, hogy ki írjon meg egy-egy szöveget.

Mit éreztek, amikor színpadra léptek?
-Miután már több száz koncerten túl vagyunk, azért lámpalázról már nem beszélnék, inkább amolyan egészséges várakozás ez, hogy minden rendben menjen. Mostanában leginkább a technikai jellegű dolgokon lehet kissé izgulni, hogy működjenek a felszerelések.

Nemrég jelent meg a “My Sharona” című zenétek. Hogyan született meg a szöveg? Kinek az ötlete volt a videóklip?
-A szöveget Joey (gitáros) írta, a videóklip verzió kicsit eltér ettől, mert nehéz lett volna egy hajón kivitelezni a dolgot. Paddynek volt néhány olyan ötlete, ami az eredetihez képest jobban kidomborítja a legénység szerepét, így az egész történet végül egy bordélyban játszódik.

Már az együttes megalakulása óta jártok külföldre is koncertezni. Hogyan fogadnak kint titeket? Milyen jellegű fellépéseitek vannak?
-Szerencsére, a zene stílusából és az angol szövegből adódóan is eléggé nemzetközi jellegű, amit mi csinálunk, így nem okoz problémát külföldön játszani. Gyakorlatilag ugyanazok a lehetőségek, mint itthon, tehát járunk fesztiválokra és klubokba is. De voltunk már tv-show-ban is, pl. tavaly Montenegroban.

Mi az ami inspirál titeket és visz előre a karrieretekben?
-Az alkotás: a kísérletezés, új számok megírása; valamint roppant jó érzés egy-egy sikeres koncertet adni.

Milyen terveitek vannak erre az évre?
-Egyrészt folytatjuk a koncertezést, másrészt most nem szeretnénk a következő lemezünk kiadásáig megint 3 évet várni, úgyhogy dalokon is dolgozni fogunk, valamint a legújabb lemezünk anyagából még tervezünk legalább egy klipet forgatni.

Köszönjük az interjút, s kövessétek nyomon a banda facebook oldalát, hol lépnek fel legközelebb!

Interjú: Maldrik Laura
Borítókép: Paddy and the Rats

12714084_823548927768058_891947519_n
Maldrik Laura és a Paddy and the Rats csapata a Gödörben!
Please follow and like us:

Comments

comments