A lángoló nagybőgő visszatér Egerbe!

Volt szerencsénk interjút készíteni a Dynamite Dudes-al, egy budapesti country-rockabilly zenekarral (más formációban Naked Truckers néven ismertek!), akik korábban már részt vettek a nyári utcazenei fesztiválon Egerben. Miután válaszoltak pár kérdésünkre, még azt is megígérték nekünk, hogy feldolgoznak két számot a kérésünkre. Már alig várjuk, hogy újra halljuk őket zenélni.

Hova valósiak vagytok?

Szilágyi Mihály: Budapestről érkeztünk, mint Dynamite Dudes, most egy duo formációval, de van egy szólógitárosunk is, Tamaskó Gábor, akivel jövő nyáron már együtt jövünk vissza Egerbe.

Mióta zenéltek?

Szilágyi Mihály: Mind ketten tegnap kezdtük… Egyébként 8 éve játszom nagybőgőn. A Farkas Ferenc Gimnáziumba járok, ahol Bartányi Katalin és Bartányi Réka tanít engem, és 5 éve csöppentem bele a pop szakmába.

Medve Balázs: Én kilenc éve játszom hangszeren, gitározom és harmonikázom, amit magamtól tanultam meg.

mobilos dynamite
A Dynamite Dudes Egerben a Dobó téren és a Végvári vitézek terén

Milyen előadók számait szoktátok feldolgozni?

Szilágyi Mihály: Játszunk például George Michael dalokat is, de régi és mai slágereket is szeretünk feldolgozni, hiszen elég öregek vagyunk ahhoz, hogy sokféle dalt és stílust ismerjünk. Nincs igazából kedvencünk, bármiféle ajánlatot elfogadunk a közönségtől. Ha lájkolják facebookon az oldalunkat és üzenetben elküldik a kedvenc daluk, mi szívesen feldolgozzuk. Egyébként nem rég vettünk fel kilenc dalt a stúdióban és hamarosan készül az új videoklipünk is.

Sokszor láthattuk már, ahogyan a nagybőgőd lángba borul. Hogyan csinálod ezt?

Szilágyi Mihály: Ha ezt elárulnám, meg kéne, hogy öljelek titeket… Speciális kellékeket használok és hát a nagybőgő is speciálisan van használva. Ez egyfajta trükk, show-elem, amit beépítettem a műsorba három-négy éve. Magyarországon egyedül én csinálom ezt.

12190791_1653985684868401_807768532940882244_n

Milyen érzés utcazenésznek lenni?

Medve Balázs: Nagyon erős mentális és pszichikai próbatétel, főleg, ha egyedül játszik az ember. Én személy szerint sokszor játszottam szólóban, gitárral és harmonikával. Nehéz, de megéri, mert ezáltal sok embert megismertem.

Sok nehézségbe ütközünk Pesten, például sok helyen engedélyt kell kérni, hogy zenélhessünk, ami azért probléma, mert ki kell találnod egy hónappal előtte, hogy hova akarsz menni – és az ember sajnos nem tudhatja előre, hogy pont akkor mit fog csinálni.

Milyen volt nyáron az egri utcazenészek versenye? Hogy éreztétek magatokat?

Szilágyi Mihály: Nagyon jól éreztük magunkat az egri utcazenészek versenyén. Jól meg volt szervezve, és a jó hangulat sem maradt el. Időben értesítettek minket a versennyel kapcsolatban mindenről, jövőre is szeretnénk részt venni.

Interjú: Nagy Klementina, Almási Anna

Fotók: Becskei Anna / Nagy Klementina / Almási Anna / borítókép & lángoló nagybőgő: az együttes facebook oldala

12674414_975172059237000_232946015_n
Nagy Klementina és Almási Anna a Dynamite Dudes zenekarral 😉

Please follow and like us:

Comments

comments